Hem > r > Är Swedbank Hackad?

Är Swedbank hackad?

Swedbank kallar det som hänt för en störning, men bland kunderna finns misstankar om att banken blivit hackad, något som inte alls nämns i sammanhanget från bankens sida eller på något sätt är bekräftat. ”Våra kunder ska känna sig trygga med att deras pengar och informationen om dem är säkra hos oss”, skriver Swedbank.

Läs mer

Kan inte signera med mobilt BankID?

Den absolut vanligaste orsaken är ditt BankID / din e-legitimation löpt ut, eller att någonting gått fel när du installerat den. Börja därför med att testa att din e-legitimation fungerar som den ska. Gå till https://test.bankid.com och välj antingen Mobilt BankID eller BankID och följ instruktionerna. Hur fixar man ett spärrat BankID? Logga in i internetbanken.

  1. Spärra BankID genom att gå till sidan Övriga tjänster> BankID på kort och fil > Översikt och spärr.
  2. Glöm inte att ta bort ditt nyss spärrade BankID från datorn.
  3. Sedan kan du ladda ner ett nytt BankID genom att gå till sidan Övriga tjänster > BankID på kort och fil > Beställ BankID på fil.

När slutar mobilt BankID fungera?

I juni börjar nya systemkrav för mobilversionerna av Bank-ID att gälla. Säkerhetsskäl är återigen anledningen. Om ett halvår slutar Bank-ID att fungera med IOS 10 och 11 samt Android 5, även känt som Lollipop. Därmed, hur laddar man ner bankid till ny telefon? Gör så här:

  1. Ladda ner BankID-appen till din nya mobil.
  2. Logga sedan in på internetbanken med din säkerhetsdosa.
  3. Aktivera ett nytt Mobilt BankID genom att klicka i menyvalet "Övriga tjänster" sedan "Mobilt BankID". Klicka på Beställ och följ instruktionerna. Klart!

Följaktligen, hur kan man legitimera sig utan legitimation?

Om du saknar giltig id-handling när du ansöker om pass eller nationellt id-kort kan du ta med dig en person som intygar din identitet. Den som följer med dig måste vara godkänd intygsgivare och kunna visa upp giltig id-handling. Dessutom, hur kan jag hämta ut mitt körkort utan legitimation? Om du saknar en giltig legitimation för att kunna hämta ut ditt körkort, rekommenderar vi dig att skaffa/förnya någon av de andra godkända legitimationer som Postnord godtar. Ta kontakt med respektive utfärdare av legitimationen för mer information.

Och en annan fråga, vilka legitimationer godtar postnord?

Följande legitimationer är godkända hos PostNord:

  • Svenskt körkort.
  • Svenskt EU-pass.
  • Freja eID.
  • Nationellt ID-kort, utfärdat av svensk polis.
  • ID-kort utfärdat av Skatteverket.
  • SIS märkt ID-kort och tjänstekort.
  • Utländskt nationellt ID-kort utfärdat i länder inom Schengenområdet*.
  • Utländskt EU-pass.
Hur identifierar jag mig med BankID?

För att identifiera dig med BankID måste du ange dina personuppgifter, inklusive namn, födelsedatum och personnummer. Du måste också tillhandahålla ett giltigt foto-ID. När du har lämnat alla nödvändiga uppgifter kan du slutföra identifieringsprocessen.

Kan man hämta ut paket med spårningsnummer?

Ja, det är möjligt att hämta paket med ett spårningsnummer. Spårningsnumret är en unik identifierare som tilldelas ett paket när det skickas. Det används för att spåra paketets utveckling under fraktprocessen. Spårningsnumret kan användas för att spåra paketet online eller genom att ringa till fraktbolaget.

By Torruella Caquias

Hur får jag mitt barn att lyda? :: Är Strålande ett adjektiv?
Användbara länkar