Hem > H > Hur Skaffar Man Bankid Utan Bankdosa?

Hur skaffar man BankID utan Bankdosa?

Om du saknar du säkerhetsdosa eller annat aktivt BankID - till exempel Mobilt BankID på annan enhet - är du välkommen att besöka ett bankkontor. Vi hjälper dig att beställa ett Mobilt BankID och komma igång.

Läs mer

Hur får man BankID på ny mobil?

Gör så här:

  1. Ladda ner BankID-appen till din nya mobil.
  2. Logga sedan in på internetbanken med din säkerhetsdosa.
  3. Aktivera ett nytt Mobilt BankID genom att klicka i menyvalet "Övriga tjänster" sedan "Mobilt BankID". Klicka på Beställ och följ instruktionerna. Klart!
Därefter, kan man logga in på banken utan bankid? Ska du logga in i internetbanken eller i vår app med BankID på annan enhet? Då behöver du använda en QR-kod för en ökad säkerhet och minskad risk för bedrägerier. Detta då inloggning med QR-kod säkerställer att du är fysiskt närvarande vid den enhet som du loggar in på.

Vad krävs för att få ett BankID?

För att få ett bank-id måste du:

  • ha ett svenskt personnummer. Bankerna har valt att bygga systemet kring personnummer och för närvarande finns det ingen möjlighet att få bank-id om du saknar det.
  • vara kund i någon av de banker som utfärdar bank-id.
  • vara över 18 år. Annars krävs det att även målsman godkänner din ansökan.
Med tanke på detta, vad är det för skillnad på mobilt bankid och bankid? Vad är skillnaden mellan mobilt bank-ID och bank-ID? Mobilt bank-ID är en app som du laddar ner på din mobiltelefon eller surfplatta. Bank-ID på fil hämtar du via din internetbank och används på din dator. Det finns även bank-ID på kort, som kräver en kortläsare som ansluts till din dator som din bank förser dig med.

Kan man logga in på Swedbank med kodkort?

Välj om du vill aktivera utökat BankID med säkerhetsdosa, kodkort eller Digital ID-kontroll (svenskt pass/nationellt ID-kort - ej körkort). Hur använder man kodkort Swedbank? Kodkort - så fungerar det

  1. Kodkort sänds hem till dig. När du beställt ett nytt Mobilt BankID får du kodkortet sänt till dig med posten - till din bokföringsadress - inom några dagar.
  2. Så använder kodkortet för att aktivera utökad användning.
  3. Om du behöver ett nytt kodkort.

Kan man få ID kort på banken?

Ansök på bankkontor

De som är kund hos gällande bank kan göra en ansökan om ID kort på plats på kontoret. Det enda man måste ha med sig är ett giltigt foto samt giltig legitimation för att kunna identifiera sig.
Vad händer med BankID när jag byter telefon?

Om du byter telefon måste du återaktivera ditt BankID på den nya enheten. För att göra detta måste du gå igenom BankID-registreringsprocessen igen. Denna process kommer att generera ett nytt BankID för dig, som kommer att kopplas till din nya telefon. Ditt gamla BankID kommer inte längre att fungera på din gamla telefon.

Måste man gå till banken för att få mobilt BankID?

Nej, du behöver inte gå till banken för att få ett mobilt BankID. Du kan registrera dig för ett mobilt BankID via din banks webbplats eller mobilapp.

By Abdul

Kan man ha BankID på två telefoner? :: Vad är ett mobilnummer?
Användbara länkar