Hem > N > När Folk Med Makt Slutar Lyssna På Folk?

När folk med makt slutar lyssna på folk?

”När människor med makt, slutar att lyssna på folk. Då är det dags att byta ut dom”. Det citatet har placerats på en bild med Astrid Lindgren och fått stor spridning i sociala medier på sistone.

Läs mer

Och en annan fråga, vad är det för fel med lathet tänk om det blev krig och ingen gick dit?

Astrid Lindgren sa något bra om lathet tycker jag. "Vad är det för fel med lathet? Tänk om det blev krig och ingen gick dit?!" Vad är det för fel med att vara lat? Citatet kommer från den kanadensiska animerade tv-serien om Pippi Långstrump och är inget originalcitat av Astrid Lindgren. "Vad är det för fel på att vara lat? Tänk om det blev krig och ingen gick dit." Citatet är inte ett Astrid Lindgren-citat.

När en del tycker att man är stor?

När en del tycker att man är stor, och en del tycker att man är liten, så är man kanske alldeles precis lagom gammal. Du är inte klok, du är apselut inte klok. Vilket parti röstade Astrid Lindgren på? Astrid Lindgren blev redan på 1930-talet socialdemokrat, men den offentliga, politiska debatten valde hon att hålla sig utanför. Privat tog hon skarpt avstånd från nazismen och Adolf Hitler under andra världskriget och 1947 reste hon till USA och skrev rapporter om bland annat hamburgerbarer, snabbköp och rasproblem.

Är man stor måste man vara snäll?

I "Känner du Pippi Långstrump" berättas om hur Pippi efter att ha lyft upp och ruskat om Dunder-Karlsson och Blom tycker synd om dem och ger dem var sin gullpeng att köpa mat för. "Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll", skriver Astrid Lindgren. Med tanke på detta, vem sa pattarna i taket? Riksteatern inleder vårsäsongen redan i mitten av januari med urpremiären av De redan frälsta. Bianca och Tiffany Kronlöf tillsammans med Thom Gisslén samarbetar under namnet Familjen Kaos. De är kända från den prisbelönta humorserien Full Patte och publiksuccén Slå pattarna i taket som turnerade med Riksteatern 2015.

Vad tycker Pippi allra bäst om?

Pippi är oberoende av vuxna, hon klarar sig utmärkt själv. Hon behöver aldrig göra något hon inte vill, bara för att andra säger åt henne att göra det, och hon visar ingen respekt för saker och personer som hon inte tycker förtjänar det. Vem berättade om Pomperipossa?

Det finns inget tydligt svar på denna fråga. Pomperipossa är en figur i en svensk barnbok, och det är oklart vem som ursprungligen berättade historien.

Hur mycket skattade Astrid Lindgren?

Astrid Lindgren var en svensk författare som skrev barnböcker, bland annat Pippi Långstrump-serien. Hon föddes 1907 och dog 2002.
Det är svårt att sätta ett exakt värde på Astrid Lindgren, eftersom hennes verk har gett glädje åt miljontals barn runt om i världen. Hennes dödsbo värderades dock till omkring 50 miljoner dollar när hon dog.

By Hammer

När ska en 1 åring lägga sig? :: När började man skicka sms?
Användbara länkar