Hem > V > Vad Är En Privat Person?

Vad är en privat person?

Privatperson kan beskrivas som ”enskild person, som inte representerar något företag eller någon organisation eller förening, utan bara representerar sig själv som individ”.

Läs mer

Vilken försäkringskassa tillhör man?

EU-förordningarna innebär att du ska omfattas av socialförsäkringslagstiftningen i det land där du arbetar. Om du arbetar i annat land inom EU, men bor i Sverige så är du bara försäkrad i Sverige för de ersättningar som inte ingår i EU-förordningarna, det vill säga underhållsstöd och vissa delar av bostadsbidraget. Hur kommer man i kontakt med Försäkringskassan? Du når oss på 0771-524 524.

Kan man maila sin handläggare på Försäkringskassan?

Vi kan tyvärr inte svara via mejl på frågor om personliga uppgifter eller om ett ärende. Logga istället in på Mina sidor där du bland annat kan se när dina pengar kommer, om ditt ärende är beslutat och ändra ditt kontonummer. Du kan också ringa oss på 0771-524 524. Följaktligen, vad är ersättningen från försäkringskassan? Sjukpenninggrundande inkomst vid beräkning av föräldrapenning är högst 483 000 kronor per år. Sjukpenninggrundande inkomst vid beräkning av ersättning för vab och 10 dagar är högst 362 200 kronor per år. Dagsbeloppet för ersättningen är beroende av årsarbetstiden.

Därefter, hur många sjukpenningdagar får man?

Du kan ta ut föräldrapenning till och med den dag barnet fyller 12 år eller när barnet slutar i årskurs 5 i grundskolan. Men efter att barnet har fyllt 4 år kan ni bara spara 96 dagar sammanlagt. Om det finns fler än 96 dagar kvar för barnet försvinner de dagarna. Lägstanivådagarna försvinner före sjukpenningdagarna. Hur vet man om man är försäkrad på jobbet? Om du vill veta mer om kollektivavtalad försäkring kan du fråga: din försäkringsinformatör på jobbet. din fackliga representant på jobbet. din arbetsgivare eller chef.

Man kan också fråga vem är min handläggare på försäkringskassan?

Jag vet inte vem som är min handläggare ‑ hur tar jag reda på det? Ring till kundcenter på 0771‑524 524 så hjälper de dig. Kan man maila intyg till Försäkringskassan?

Ja, det är möjligt att maila ett certifikat till Försäkringskassan. För att göra det måste du ha certifikatet i PDF-format och ha ett e-postkonto som kan skicka PDF-bilagor. När du har dessa saker kan du mejla intyget till Försäkringskassan med hjälp av följande e-postadress: [email protected].

Hur hittar jag min handläggare på Försäkringskassan?

Du kan hitta din handläggare på Försäkringskassan på några olika sätt. Det enklaste sättet är att logga in på ditt webbkonto och klicka på fliken "Mina sidor". Därifrån ser du en lista över dina handläggare och deras kontaktuppgifter. Du kan också ringa Försäkringskassans kundtjänst på 0771-24 24 24 24 så kan de hjälpa dig att hitta din handläggare. Slutligen kan du besöka ditt lokala Försäkringskassan-kontor så kan de hänvisa dig till rätt person.

By Gilly Pivin

Vilka lagar begränsar yttrandefrihet? :: Vad menas med privat Surfingläge?
Användbara länkar