Hem > V > Vem Behöver Bildstöd?

Vem behöver Bildstöd?

Bildstöd vid samtal om våld

Bildsamt har tagit fram material för att kunna ha förebyggande samtal om våld, kunna reda ut när man misstänker att någon blivit utsatt för våld och för samtal med bland annat polis, socialtjänst och psykolog. Bilder som stöd vid samtal om våld - material på vgregion.se.

Läs mer

På motsvarande sätt, kan inte prata hjälpmedel?

En bokstavstavla är ett enkelt hjälpmedel som kan underlätta ett svårförståeligt tal. En samtalsapparat med tangentbord och talsyntes kan ge god hjälp när du behöver göra dig hörd. Har du svårt att skriva på tangentbord finns det hjälpmedel som kan styras med mus, joystick, kontakter, huvudmus eller med ögonen. Följaktligen, hur kan vi kommunicera om vi inte har tal? Det finns många olika sätt att kommunicera: genom ljud eller skrik, tal, kroppsspråk, tecken, skrift eller med hjälp av tekniska hjälpmedel. För att kunna kommunicera effektivt med omgivningen behöver vi också ha ett fungerande språk.

Med tanke på detta, kan alla kommunicera hur sker det första steget?

Att komma till insikt kring hur du kommunicerar och hur du uppfattas av andra är första steget till en ännu bättre kommunikation. På kursen Effektiv kommunikation får du göra en analys av hur din kommunikation uppfattas av andra. Hur kan man kommunicera om man saknar förmåga att tala? Om du har mycket svårt att prata kan du i stället träna på att kommunicera genom att till exempel peka, rita eller använda miner och gester. Då får du träna på att få nya sätt att få uppmärksamhet, be om något, framföra en åsikt eller fatta beslut.

Vad är riktigt när det gäller konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning?

Sverige ratificerade konventionen i december 2008 och den trädde i kraft i början av år 2009. Konventionen innehåller inga nya rättigheter, utan förtydligar vad som krävs för att personer med funktionsnedsättning fullt ut ska få sina rättigheter uppfyllda som alla andra. Man kan också fråga vad behöver du göra för att leva upp till konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning? Alla måste följa regler om mänskliga rättigheter Alla måste ta ansvar på det sätt de kan för mänskliga rättigheter. Familjen Samhället måste visa respekt för familjen och familjer med personer med funktionsnedsättning måste få skydd och stöd så att de kan få sina rättigheter.

Därmed, vad innebär konventionen om ekonomiska sociala och kulturella rättigheter?

Konventionen om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter (ICESCR) är en FN-konvention som togs fram för att säkra att de enskilda medborgarna ges ett gott stöd av sina stater om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter. Vad är FN s konventioner om mänskliga rättigheter?

FN:s konventioner om mänskliga rättigheter är en uppsättning internationella fördrag och protokoll som fastställer de grundläggande mänskliga rättigheter som alla människor har rätt till. Den viktigaste av dessa konventioner är den internationella konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter, som antogs av FN:s generalförsamling 1966 och trädde i kraft 1976. I denna konvention fastställs de grundläggande rättigheterna till liv, frihet och personlig säkerhet samt rätten till yttrande-, förenings- och mötesfrihet. Den fastställer också rätten till jämlikhet inför lagen och förbjuder diskriminering på grund av ras, hudfärg, kön, språk, religion eller social ställning.

Med detta i åtanke, vad gör fn för mänskliga rättigheter?

FN arbetar för att främja och skydda de mänskliga rättigheterna i hela världen. FN har ett antal program och initiativ för att hjälpa till att uppnå detta mål. FN:s kontor för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR) arbetar till exempel för att skydda och främja de mänskliga rättigheterna i hela världen. OHCHR hjälper länder att utveckla strategier och praxis för mänskliga rättigheter och arbetar med att övervaka och dokumentera kränkningar av mänskliga rättigheter. OHCHR erbjuder också utbildning och stöd till människorättsförsvarare och arbetar för att engagera det civila samhället i människorättsfrågor. Dessutom har FN:s generalförsamling antagit ett antal resolutioner om mänskliga rättigheter och FN:s säkerhetsråd har antagit resolutioner om mänskliga rättigheter i konfliktområden.

By Gunas

Hur vet man om barnet är stressat i magen? :: Vem vet mest spel omdöme?
Användbara länkar