Hem > V > Vad Är Det För Siffror På Sim-Kortet?

Vad är det för siffror på SIM-kortet?

Det nummer som finns tryckt på ditt SIM-kort är ett 19 siffror långt SIM-kortsnummer som används för att identifiera SIM-kortet men du kan inte nyttja det för att komma in i mobilen.

Läs mer

Med detta i åtanke, hur ser man icc nummer?

Icc är simkortets serienummer och innehåller 20 siffror som du hittar på ditt simkort. Med hänsyn till detta, hur kan man aktivera sim-kort? När du vill aktivera ditt sim-kort gör du det genom att sätta det i din mobil, modem, router, surfplatta eller dator. Sim-kortet aktiveras automatiskt när det placeras i sim-kortsfacket i din enhet.

Man kan också fråga varför är mitt simkort låst?

Kan du inte din kod utantill bör du inte gissa för många gånger. Det kan nämligen leda till att ditt simkort låser sig permanent. Pinkoden fungerar som ett skydd för dig och din telefon. Det är nämligen bara personer med exakt rätt kombination av simkort och pinkod som kan låsa upp telefonen. Hur många siffror har en pinkod? Med pin-kod menar vi koden som skyddar sim-kortet, den koden är densamma även om du flyttar sim-kortet till en ny telefon. Pin-koden är alltid 4 siffror. Koden som finns på din mobil eller surfplatta kallas låskod och ändras i enhetens inställningar.

Man kan också fråga Är mitt kontantkort registrerat?

Hos vissa operatörer måste du logga in på Mina Sidor för att registrera kontantkortet, men inte hos alla. De uppgifter operatören behöver är ditt personnummer och mobilnummer. I vissa fall krävs även ICC-numret, det vill säga simkortets serienummer. Numret består av 20 siffror och finns på baksidan av ditt simkort. Hur kollar jag saldot på Telia Kontantkort? Du kan även se ditt saldo på Mitt Telia. Slå följande nummer för att: *120# lur Visa saldo, potter och prisplan. *120*1# lur Visa sms-saldo för tjänsten Sms till alla.

Därmed, hur aktiverar man ett nytt sim-kort telia?

Nya simkort brukar aktiveras så fort dom sätts i en telefon, ev efter en omstart av luren. Fungerar inte detta så får man kontakta Telia. Gå till en butik eller ring 90200. Varför kan jag inte aktivera mitt SIM-kort?

Det kan finnas flera anledningar till att ett SIM-kort inte kan aktiveras. Den vanligaste orsaken är att SIM-kortet inte har satts in ordentligt i telefonen. En annan vanlig orsak är att telefonen inte är kompatibel med SIM-kortet. Slutligen är det också möjligt att SIM-kortet har avaktiverats av operatören.

Och en annan fråga, hur ställer man in sim-kort?

Det finns inget universellt svar på den här frågan, eftersom processen för att konfigurera sim-kort kan variera beroende på vilken typ av enhet du använder och vilken trådlös operatör du har. I allmänhet måste du dock öppna enhetens inställningsmeny och leta efter alternativet "SIM-kort" eller "Mobiltelefoni". När du har hittat det här alternativet måste du ange SIM-kortets information, till exempel nummer och PIN-kod. När SIM-kortet har konfigurerats framgångsrikt bör du kunna ringa och ta emot samtal och sms.

By Tarrance Mosca

Hur aktiverar man ett simkort i iPhone? :: Vad finns det för sökmotorer?
Användbara länkar