Hem > V > Var Byggs Lumi?

Var byggs Lumi?

Supersnabb superdator byggs i Finland – kan bli nummer ett

Det är EU:s samarbete kring superdatorer EuroHPC som satsar över 160 miljoner euro, drygt 1,6 miljarder kronor, på att bygga superdatorn med namnet Lumi – Large unified modern infrastructure – i Finland, rapporterar Venture Beat.

Läs mer

Vad är bäst bärbar eller stationär dator?

En stationär dator kan du ha längre än en laptop eftersom du enkelt kan uppgradera när det har gått några år och du behöver mer kraft eller vill kunna köra mer krävande nya spel. Uppgraderingspaket som består av moderkort, processor (med kylare) och minne från 2199 kronor och uppåt. Hur lång livslängd har en dator? En dator håller generellt i 5-6 år. En laptop brukar hålla lite kortare tid än vad en stationär dator gör. En dator behöver dock inte vara obrukbar bara för att den är 5 år gammal. Många datorer, speciellt stationära funkar att använda ytterligare ett par år.

Vilken dator passar mig bäst test?

Vi har utsett ASUS ROG Strix G15 till den bästa bärbara datorn, eftersom den både är prisvärd och passar till ett flertal användningsområden! Detta är en perfekt laptop för dig som letar efter en modell som du kan göra så mycket som möjligt med, då den är prisvärd samt klarar både tyngre spel och kontorsarbeten. På motsvarande sätt, vad är det dyraste i hela världen? Antimateria – $ 62,5 miljarder per gram

Den dyraste substansen på jorden. Antimateria är motsatsen till den vanliga materia, som vår galax och resten av vårt synliga universum består av I teorin kommer vi att kunna använda antimateria som bränsle för rymdfarkoster i framtiden.

Följaktligen, hur mycket kostar världens dyraste laptop?

Luvaglio One Million Dollar Laptop – $1 000 000 (2007)

Världens dyraste och mest luxuösa laptop har tillverkats av Londonfirman Luvaglio. Priset kommer sig till största delen av att höljet pryds av diamanter.
Vad är det dyraste huset i hela världen? Den enorma villan Les Cèdres var senast till salu 2017 och låg då ute för 350 miljoner euro, vilket motsvarar över 3,5 miljarder svenska kronor. Det beskrivs som det dyraste huset någonsin.

Hur mycket väger den första datorn?

Osborne 1 räknas som världens första bärbara dator – den väger 10 kilo! På motsvarande sätt, hur såg datorn ut på 1970 talet?

Datorn på 1970-talet var en stor maskin i rumsstorlek som tog upp ett helt rum. Den hade en bildskärm med katodstrålerör (CRT) och ett tangentbord. Processorn var en stor metalllåda som rymde datorns elektroniska komponenter. Datorn använde hålkort för att mata in data och program.

Vem gjorde den första datorn ENIAC?

ENIAC uppfanns av J. Presper Eckert och John W. Mauchly vid University of Pennsylvania och användes för första gången 1946.

By Samanthia Kempjr

Varför kan jag inte söka privat på Safari? :: Vilken är den tåligaste mobilen?
Användbara länkar