Hem > K > Kan Diskas I Diskmaskin Symbol?

Kan diskas i diskmaskin symbol?

Eftersom det inte är standard att ha en etikett, kan olika tillverkare använda olika symboler för att visa om föremålet kan diskas i maskin. Denna symbol ser oftast ut som en tallrik eller ett glas med vattendroppar ovanför, men kan ibland åtföljas av etiketten 'dishwasher safe' eller “tål maskindisk”.

Läs mer

Vad är ett litterärt begrepp?

facklitteratur/faktalitteratur = litteratur som bygger på fakta, som behandlar ett vetenskapligt ämne (motsats fiktion/skönlitteratur). fiktion/skönlitteratur = texter med påhittat innehåll (fantasi). prosa/episka texter = berättande skönlitterära texter, d.v.s. romaner (obs! När ska man byter håll på Olikhetstecknet? Multiplicera och dividera olikheter med negativa tal

Det finns en väldigt viktig regel att hålla i minnet när vi räknar med olikheter: om båda leden i en olikhet multipliceras eller divideras med ett negativt tal, så måste olikhetstecknet vändas åt andra hållet.

Vad betyder de olika Tvättsymbolerna?

En överkorsad cirkel anger att plagget inte får kemtvättas. Cirkeln är den allmänna symbolen för kemtvätt. En överkorsad cirkel betyder att materialet eller plagget inte kan kemtvättas. Ett "A" inuti kemtvättsymbolen betyder att kemtvätt med alla tvättvätskor fungerar. Får ej strykas? Ett strykjärn med två prickar i: Det här plagget kan strykas på mellantemperatur, högst 150 grader. Ett strykjärn med tre prickar i: Det här plagget kan strykas på hög värme, högst 200 grader. Ett överkryssat strykjärn: Dessa plagg ska inte strykas alls.

Vad heter och tecknet?

Et-tecken (&), även kallat och-tecken, är en ligatur för bokstäverna "e" och "t" i det latinska ordet et, 'och'. När ska man använda semikolon och kolon? Kolon används före uppräkning, exemplifiering, förklaring och dylikt. Exempel: Telefonen finns i följande färger: röd, svart och gul. Semikolon kan användas mellan satser som har ett nära samband med varandra när man tycker att punkt är för starkt avskiljande och komma för svagt. Semikolon följs av liten bokstav.

När ska man använda Talstreck?

Tankstreck är ett skiljetecken som används i skrift för att markera paus eller emfas. Det kan ofta användas i stället för kommatecken eller semikolon, för att ge större eftertryck åt det som följer. Man kan också fråga vad betyder ett semikolon?

Ett semikolon betyder att författaren kunde ha avslutat meningen där, men valde att inte göra det. De kan ha gjort detta av olika skäl, till exempel för att skapa en längre, mer flytande mening eller för att ge ytterligare information som stöder meningen.

Hur man använder bindestreck?

Det finns tre huvudsakliga fall där bindestreck används:
1. För att sammanfoga två eller flera ord till ett sammansatt ord
Exempel: svärmor, välbefinnande, långsiktigt
2. För att separera stavelserna i ett ord
Exempel: co-op-er-ate, pre-de-ter-mine
3. För att ange att ett ord har delats upp i slutet av en textrad
Exempel:
Vi måste åter
söka efter det bästa
sättet att marknadsföra
vår produkt.

By Chladek Robberson

Vad räknas som nedsatt syn? :: Hur mycket omsätter Babblarna?
Användbara länkar