Hem > K > Kan Man Ringa Anonymt Till 114 14?

Kan man ringa anonymt till 114 14?

Ring 114 14 eller tipsa via webben

Du kommer till ett talsvar. Säg "tips" för att komma vidare. Vill du inte ringa finns det ett webbformulär som du kan använda. Använd också formuläret om du har bilder du vill skicka med.

Läs mer

Folk frågar också hur mycket kostar det att ta emot samtal från utlandet?

Att ta emot samtal från utlandet kostar inte dig något, så länge du befinner dig inom EU. Då är det personen som ringer som betalar taxan för samtalet enligt dennes operatörs prislistor. Vad kostar det att ta emot samtal utomlands? För dig blir det samma pris som att ringa inom Sverige och din kusin som tar emot samtalet betalar ingenting. Det kostar inte heller något om du kommer till hens röstbrevlåda. Om hen vill lyssna av meddelandet är det samma kostnad som hen har för samtal inom Sverige.

Man kan också fråga kan inte ta emot samtal från utlandet?

Om signalen är normal men du uppmanas att numret du ringde inte finns eller är avstängt, eller om du fortfarande inte kan ringa eller ta emot samtal, kan problemet ligga hos den lokala operatörens nätverk. Kontakta din lokala operatör för hjälp. Dessutom, varför får jag en massa samtal från utlandet? Telefonen ringer bara en enda kort signal så att du inte hinner svara och samtalen kommer från hela världen. Det här kallas för wangiri-bluffen efter dom japanska orden "wan" som betyder "en gång" och "giri" som betyder "häng upp" De som ringer vill inte att du ska svara.

Varför får man samtal från Tunisien?

Just nu pågår en samtalsoffensiv från det nordafrikanska landet Tunisien. Uppringaren avslutar samtalet snabbt och hoppas att du ska ringa upp – eftersom pengarna då tickar in på bedragarens konto men kan ge dig en saltad telefonräkning. Samtalen rings av bluffmakarnas telefonrobotar. Därmed, får samtal från storbritannien? Tusentals personer har de senaste dagarna blivit uppringda från ett +44-nummer. Samtal från England alltså. Stalltipset från myndigheterna är att inte svara på samtalen. Det finns tecken på att Finland för närvarande är utsatt för "can you hear me" - bedrägeriet.

Folk frågar också vem betalar när man ringer?

Den som ringer dig betalar vanlig mobiltaxa, men du själv får stå för mellanskillnaden från Sveriges gräns till det land där du befinner dig. Man måste även tänka på att ett samtal till röstbrevlådan debiteras som som ett samtal till hemlandet. Folk frågar också vilket land är 44?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga eftersom landskoden 44 kan tilldelas ett antal olika länder. Några av de länder som använder 44 som landskod är Storbritannien, Guernsey, Jersey och Isle of Man.

Och därefter, varför får jag okända samtal?

Det finns några anledningar till att du får okända samtal. Det kan vara ett felaktigt nummer, en telefonförsäljare eller till och med en bedragare. Om du svarar i telefonen och den som ringer ber om personlig information eller pengar är det förmodligen en bedragare. Om du får många okända samtal kan du blockera dem på din telefon.

By Paget Saturnio

Varför stänger mobilen ner appar? :: Hur går Telefonbedrägeri till?
Användbara länkar