Hem > V > Vad Innebär En Trojan?

Vad innebär en trojan?

En trojan är ett virus som gömmer sig i mejl och länkar på nätet för att du ska luras att installera det på datorn eller mobilen. När trojanen väl aktiverats på din enhet kan den komma över dina privata uppgifter och bankkonton.

Läs mer

Och därefter, hur får man trojan?

En trojan är skadlig programvara som gömmer sig inuti andra program. Den kommer in i datorn gömd inuti ett legitimt program, till exempel en skärmsläckare. Sedan skriver den in kod i operativsystemet, vilket gör att en hackare att få tillgång till den infekterade datorn. Trojaner sprids vanligtvis inte av sig själva. Hur tar man bort en trojan? Om datorn har ett virus följer du de här tio enkla stegen för att bli av med det:

  1. Steg 1: Hämta och installera ett antivirusprogram.
  2. Steg 2: Koppla bort datorn från internet.
  3. Steg 3: Starta om datorn i felsäkert läge.
  4. Steg 4: Ta bort eventuella temporära filer.
  5. Steg 5: Kör en virusskanning.

Därefter, vad innebär trojansk häst?

En trojansk häst (eller en "trojan") är ett brett begrepp som används för att beskriva skadlig programvara som döljer sitt egentliga syfte med hjälp av en förklädnad. Till skillnad från ett virus kan programmet inte sprida sig självt vidare eller infektera filer på egen hand. Vad kan en trojan göra? En trojan är ett datorprogram som utger sig för att vara till nytta eller nöje, men som gör något annat när det lurat en användare att installera eller köra det. Programmet kan till exempel spionera på användaren, göra betalningar i användarens namn, skicka skräppost eller attackera andra datorer.

Därmed, vad gör ett datorvirus?

Datorvirus eller datavirus är skadliga datorprogram som sprider sig genom att lägga en kopia av sig själva inuti andra program, värdprogram, på sådant sätt att koden körs då värdprogrammet körs. Med detta i åtanke, hur vet man om man har fått virus i datorn? Tecken på virus i en Mac eller Windows-dator

Att det ofta går långsammare att surfa eller köra program. Att enheten fryser eller kraschar överdrivet ofta. Plötslig uppkomst av annonser, pop-ups eller filer. Att webbläsaren ändrar startsidan eller att okända verktygsfält tillkommer.

Och en annan fråga, hur får man bort virus på datorn gratis?

Genomsök och rensa din Windows-dator gratis

  1. Klicka på "Kör nu" för att ladda ner gratisverktyget Online Scanner.
  2. Kör .exe-filen för att söka efter virus.
  3. Online Scanner tar bort alla virus som hittas.
Hur kan man få virus i datorn?

Det finns några sätt på vilka din dator kan bli infekterad av ett virus. Ett sätt är om du av misstag klickar på en skadlig e-postbilaga. Ett annat sätt är om du laddar ner en programvara från Internet som är infekterad. Slutligen kan din dator bli infekterad om du besöker en infekterad webbplats.

Hur fungerar spionprogram?

Det finns många sätt för spionprogram att hamna på din dator, men oftast installeras det utan din vetskap eller ditt samtycke. När spionprogrammen väl är installerade kan de samla in en mängd information från din dator, inklusive lösenord, kreditkortsnummer och annan känslig information. Spionprogram kan också spåra dina surfvanor och skicka denna information till tredje part. I vissa fall kan spionprogram till och med styra din dator genom att visa oönskade annonser eller omdirigera din webbläsare till skadliga webbplatser.

By Hoes Gladin

På vilket sätt är Hektors död typisk för antiken? :: Har vanan inne synonym?
Användbara länkar