Hem > N > När En Tonåring Ljuger?

När en tonåring ljuger?

Din tonåring kan ljuga på grund av problem med självkänslan, svårigheter att socialisera eller ouppmärksamhet. Om så är fallet är det viktigt att konfrontera problemet med bra kommunikation. Varje tonåring ljuger för sina föräldrar då och då.

Läs mer

När en förälder sviker?

Känslan av att bli besviken och sviken, gång på gång, gör så himla ont. Många av oss har känt den där besvikelsen som tillslut blir till ilska. Att ens förälder inte går att tro på är svårt, att ens förälder sviker är riktigt svårt, orättvist och fruktansvärt pissdåligt. Det är klart att du blir arg. Dessutom, Är det olagligt att ge barn utegångsförbud? Föräldrar har ett odiskutabelt ansvar för sina barn och deras utveckling. Vuxenvärlden, skolan och samhället i stort kan stödja föräldrar i detta ansvarstagande, men aldrig ersätta det. I Växjö har rests förslag om att ett "utegångsförbud" ska införas för barn under 15 år efter kl. 23 på kvällarna.

På motsvarande sätt, kan inte prata med min dotter?

Eftersom din man har bra kontakt med er dotter, kan inte han prata med henne och be henne komma upp med förslag kring hur hon vill komma vidare? Om detta inte är en framkomlig väg rekommenderar jag att du och din man går till en familjeterapeut och får hjälp med strategier att lösa konflikten där. Med hänsyn till detta, hur når man fram till sitt barn? Ta kontakt med ditt barn.

Och att föräldrarna känner sig handfallna i hur de ska närma sig och nå fram till barnet. Jag vet att det ofta är lättare sagt än gjort, men jag vill ändå uppmuntra dig att göra allt som står i din makt för att öka din kontakt med barnet.

Får föräldrar kasta ut sina barn?

Du undrar om föräldrarna har rätt att slänga ut din vän från hemmet. Föräldrar är underhållsskyldiga för sina barn fram till dess de fyller 18 år. Om barnet studerar på grundskole- eller gymnasienivå eller annan likvärdig utbildning är föräldrar fortsatt underhållsskyldiga, som längst till dess att barnet fyller 21 år. Har man rätt som förälder att bestämma över sina barns liv? Föräldrar eller andra vårdnadshavare får bestämma vissa saker. De har till exempel ansvar för att du inte gör något som du kan bli skadad av, och för att du går i skolan. Men enligt Barnkonventionen har du rätt att vara med och bestämma. Och du har rätt till ett privatliv.

Man kan också fråga när är man inte ungdom längre?

Även enligt bland annat arbetsförmedlingen är en ungdom en person mellan 16 och 25 år. Likaså enligt EU och enligt Stockholms kulturförvaltning så klassas man som ungdom till och med att man är 25 år. Med detta i åtanke, vad ska man göra om man ljugit?

Det finns några saker att tänka på om du ljuger. Tänk först och främst på varför du ljuger. Om du ljuger för att skydda dig själv eller andra måste du vara försiktig så att du inte åker fast. Lögn kan också användas för att manipulera eller utnyttja någon, så se till att det inte är din avsikt. För det andra bör du överväga konsekvenserna av att ljuga. Om du åker fast kan du drabbas av allvarliga konsekvenser, som att bli avskedad från ditt jobb eller hamna i fängelse. Tänk slutligen på hur din lögn kommer att påverka andra. Om du ljuger för dina vänner eller din familj kan du skada dina relationer.

Följaktligen, hur berättar man att man har ljugit?

Det enklaste sättet att se om du har ljugit är om du känner dig skyldig eller om du blir tagen på bar gärning i lögnen. Om du ljuger och sedan får dåligt samvete för det är det en bra indikation på att du har ljugit. Om du blir ertappad i en lögn är det också ett bra tecken på att du har ljugit.

By Malo Munshower

Hur uppdaterar jag? :: Hur är ukrainare?
Användbara länkar