Hem > V > Vad Menas Med En Tendens?

Vad menas med en tendens?

Tendens betyder i stort sett samma sak som benägenhet.

Läs mer

Hur använder man ordet tendentiös?

En rapport från Chalmers om Öckerös framtid är synnerligen tendentiös där huvudsakligen bilistens perspektiv beaktas. RSF: s talesman Robert Menar betecknade RÅ: s utredning som lika tendentiös som slarvig. Carrel var även verksam som tendentiös historisk författare. Vad menas med benägenhet? böjelse, tendens, villighet | :''Brottsoffers '''benägenhet''' att polisanmäla brott har ökat.''

Har en tendes?

tendens = nyhögtyska tendenz, av franska tendence, till latin tendere, spänna, sträcka, sträva (jämför pretendent, tender; urbesläktat med tänja); alltså egentligen: spänning, strävande. Vad betyder uppkomsten? Betydelse: Första början af en verkning, af ett förhållande.

Man kan också fråga vad menas med en tendentiös källa?

Jag kan se att källan är vinklad/ovinklad för att.... Det betyder att den är tendentiös för att det finns värderingar. Texten försöker få oss påverkad att... Värderingarna är personliga/objektiva.... Med detta i åtanke, när en källa är subjektiv och partisk så har den? En källa som är beroende är sällan objektiv. Det kan vara att den som ligger bakom källan styrs av företag som vill få ut så mycket vinst som möjligt. Tendenskriteriet används när en källa verkar partisk och för att avslöja om källan är tillrättalagd.

Och en annan fråga, vad kallas skärningspunkt?

Skärningspunkt betyder ungefär detsamma som origo. Vad betyder ordet vulgärt?

Ordet vulgär har flera betydelser, men den vanligaste definitionen är "grov eller stötande". Det kan också betyda "vanlig eller ordinär", "saknar förfining" eller "har låg social eller ekonomisk status".

Vad är ett sändebud?

En sändebud är en person som representerar ett land eller en organisation i ett främmande land. Sändebud har vanligtvis diplomatisk immunitet, vilket gör att de kan resa fritt och göra affärer utan rädsla för att bli arresterade eller straffade.

By Limbert

Vad är i Gaming? :: Hur får man bort mail som man inte vill ha?
Användbara länkar