Hem > V > Vad Används En Accesspunkt Till?

Vad används en accesspunkt till?

En Accesspunkt (AP) är som en bro mellan ett kabelbundet och ett trådlöst nätverk. En AP används för att enheter med trådlöst nätverkskort ska kunna ansluta sig till det kabelbundna nätverket. D-Link erbjuder flera olika Accesspunkter för olika behov.

Läs mer

Man kan också fråga vad är skillnaden mellan en accesspunkt och en repeater?

En WiFi extender (eller accesspunkt) fungerar på liknande sätt som repeatern - den placeras på en "optimal plats" i ditt hem och skickar sedan ut WiFi-signalen därifrån. Den största skillnaden är att en WiFi extender är trådbunden. Man kan också fråga vad är accesspunkt dator? En accesspunkt fungerar som en trådlös switch. Precis som det går att använda en switch för att ansluta flera trådbundna datorer till routern, kan en accesspunkt användas för att ansluta flera trådlösa datorer till routern. Exempel på accesspunkt (kopplas med kabel till routern).

Hur kopplar man accesspunkt?

Så ansluter du din accesspunkt

  1. Anslut accesspunkten till router – Koppla samman accesspunkten till routern med hjälp av sladd.
  2. Hitta accesspunkten – Skriv in accesspunktens IP-adress i sökfältet.
  3. Konfigurera accesspunkten – Döp accesspunkten och ändra lösenordet till samma som på routern.
Med detta i åtanke, vilken accesspunkt ska jag välja? Vill du täcka en rejäl yta är Unifis accesspunkter (meshsystem) överlägsna många andra lösningar - även om de också kostar en del att komma igång med. Det fungerar så att du har en enhet kopplad direkt till routern via nätverkskabel.

Vilken accesspunkt är bäst?

Om du vill utöka räckvidden på ditt WiFi-nätverk till endast några få rum, kan en WiFi-repeater vara rätt val. Vill du däremot utöka WiFi-signalen och räckvidden, bör du överväga att kika på accesspunkter. Kabeldragningen är värt det - du får nämligen både bättre räckvidd och signal. Hur långt når en accesspunkt? Nätverkskabeln mellan accesspunkten och routern kan vara upp till 100 m lång utan att signalen försämras. För varje meter som läggs till mellan accesspunkten och antennerna blir signalen däremot sämre. Om det är långt mellan routern och antennerna bör accesspunkten placeras så nära antennerna som möjligt. Tips!

Kan man använda en annan router som repeater?

Lite beroende på vilken router det är och exakt hur du vill koppla ihop de båda routrarna går det absolut att göra. En del routrar har ett så kallat extender-läge där de kan ta emot en trådlös signal och sedan skicka den vidare. Hur fungerar en repeater?

En repeater är en enhet som förstärker en signal och sänder ut den igen. Den tar emot en signal, förstärker den och sänder sedan ut den igen. Detta gör att signalen kan färdas längre än vad den skulle göra utan repeatern.

Hur konfigurerar man ett nätverk?

Det finns inget entydigt svar på den här frågan eftersom det beror på det specifika nätverket som konfigureras. Några viktiga överväganden för att konfigurera ett nätverk är dock att välja rätt nätverkstopologi, konfigurera nätverksenheter som routrar och switchar och konfigurera nätverksprotokoll.

By Bergman Flem

Vad innebär det när accesspunkten är konfigurerad som Wireless repeater? :: Vad menas med EDI?
Användbara länkar