Hem > K > Kan Man Använda En Router Som Accesspunkt?

Kan man använda en router som accesspunkt?

En accesspunkt kan antingen göra en trådbunden router trådlös eller komplettera en trådlös routers befintliga trådlösa nätverk. I samband med installationen bestämmer administratören om accesspunkten ska ha ett eget trådlöst nätverksnamn (SSID) eller om den ska använda samma som den befintliga routern.

Läs mer

Vad är skillnaden mellan accesspunkt och repeater?

Accesspunkter är ett bra alternativ att förbättra räckvidden på WiFi:t hemma. Precis som WiFi-repetaren skickar den ut WiFi-signalen och placeras på valfri plats i ditt hem. Skillnaden är att accesspunkter är trådbundna, och måste alltså sitta ihop med routern med en kabel. Hur långt når en accesspunkt? Nätverkskabeln mellan accesspunkten och routern kan vara upp till 100 m lång utan att signalen försämras. För varje meter som läggs till mellan accesspunkten och antennerna blir signalen däremot sämre. Om det är långt mellan routern och antennerna bör accesspunkten placeras så nära antennerna som möjligt. Tips!

Vad är skillnaden mellan switch och router?

Vad skiljer en switch och en router? Det mest grundläggande är att switchar ger möjlighet för enheter i nätverk att kommunicera, routrar ansluter nätverk till varandra. När datorer på ett nätverk vill ansluta till ett annat behövs en router. På motsvarande sätt, hur gör man en accesspunkt av en trådlös router? Så ansluter du din accesspunkt

  1. Anslut accesspunkten till router – Koppla samman accesspunkten till routern med hjälp av sladd.
  2. Hitta accesspunkten – Skriv in accesspunktens IP-adress i sökfältet.
  3. Konfigurera accesspunkten – Döp accesspunkten och ändra lösenordet till samma som på routern.

Och en annan fråga, kan man använda en annan router som repeater?

Lite beroende på vilken router det är och exakt hur du vill koppla ihop de båda routrarna går det absolut att göra. En del routrar har ett så kallat extender-läge där de kan ta emot en trådlös signal och sedan skicka den vidare. Vad gör en accesspunkt? En Accesspunkt (AP) är som en bro mellan ett kabelbundet och ett trådlöst nätverk. En AP används för att enheter med trådlöst nätverkskort ska kunna ansluta sig till det kabelbundna nätverket. D-Link erbjuder flera olika Accesspunkter för olika behov.

Därefter, vilken accesspunkt ska jag köpa?

Vill du täcka en rejäl yta är Unifis accesspunkter (meshsystem) överlägsna många andra lösningar - även om de också kostar en del att komma igång med. Det fungerar så att du har en enhet kopplad direkt till routern via nätverkskabel. Hur fungerar en repeater?

En repeater fungerar genom att ta emot en signal från en sändare och sedan återutsända signalen med högre effekt. Repeatern förstärker signalen så att den kan tas emot av en mottagare som befinner sig längre bort. Repeatern kan användas för att utöka räckvidden för ett trådlöst nätverk eller för att förbättra signalens kvalitet.

Hur långt når en mesh?

I ett mesh-nätverk används en rad noder som är trådlöst anslutna. Noderna samarbetar för att dirigera data mellan noderna. Nätverket kan nå så långt som noderna kan kommunicera med varandra. Mesh-nätverket kan utvidgas genom att lägga till fler noder i nätverket.

By Friedman

Hur öppnar man ett USB på en Mac? :: Hur många mikrofoner har en iPhone?
Användbara länkar