Hem > F > Får Inte Fram Text-Tv?

Får inte fram text-tv?

Hur aktiverar jag textningen på min tv-apparat i SVT-kanalerna? Numera sänds undertexten i alla kanaler på sida 199 på text-tv i SVT1, SVT2, SVT Barn, SVT24 och Kunskapskanalen. Vilka program som textas den närmaste veckan ser du på sidorna 601-619. För att se texten väljer du in text-tv-sidan 199 med fjärrkontrollen.

Läs mer

På motsvarande sätt, hur får jag bort textningen på svt?

På SVT Play använder vi både valbara och inbrända undertexter. Som namnet antyder går det att välja mellan att ha text eller inte på ett program. Det görs med hjälp av videospelarens kontrollpanel (tryck på symbolen som liknar en pratbubbla). Inbrända undertexter går däremot inte att välja bort. Dessutom, hur får jag texttv? Med text-tv-appen från texttv.nu så får du nyheter och sportresultat från SVT Text snabbt och enkelt rakt in i din android-telefon.

Hur får man undertext?

Öppna Inställningar > Hjälpmedel > Undertext och dold textning. Slå på Textning för hörselskadade om du föredrar dold textning eller undertextning för döva eller personer med nedsatt hörsel (när sådana är tillgängliga). Dessutom, varför finns inte texttv på tv4? Anledningen är att TV4 övergått till ett modernare text-tv-system där textning nu kan erbjudas på fler plattformar än linjär TV. Det nya systemet har dock inte möjlighet att hantera den typen av data som krävs för tablåer samt information från Svenska Spel och ATG.

Kan man ändra textstorlek på tv?

Ändra teckenstorlek

Tryck på Tillgänglighet. Text och visning. Tryck på Teckenstorlek. Använd skjutreglaget för att välja teckenstorlek.
Folk frågar också vem skriver på text-tv? För några få personer betyder det otroligt mycket mer än så. Fråga bara Torbjörn Jacobsson. I nästan 40 år (!) har han skrivit nyheterna som miljontals svenskar läst på text-tv.

Varför textas OS?

Sedan i höstas har Hörselskadades Riksförbund (HRF) pratat textning med Discovery Networks Sweden, som har de svenska rättigheterna till sändningarna från OS den 9-26 februari. TV-bolaget har hela tiden uttryckt en ambition om att "göra spelen tillgängligare än någonsin". Hur får man bort syntolkning?

Det finns ingen exakt översättning för "sight translation" på svenska, men det är en översättningsmetod där man översätter ett dokument direkt från ett språk till ett annat, utan först att översätta det till ett mellanliggande språk. Det finns olika sätt att försöka eliminera behovet av sight translation, beroende på ert språk och vilken typ av text som ska översättas. Här är några tips:
- Se till att ha en bra översättningsminnesbank för de vanligaste termerna och fraserna som förekommer i texten.
- Använd ett språköversättningsprogram som hjälper dig att översätta texten direkt till det språk du vill.
- Använd en online-översättningsmaskin för att få en grundläggande översättning av texten, sedan använd en språkkonsult för att hjälpa dig att få en bättre översättning.

Hur får man in text-tv på TV4?

För att få text-TV på TV4, gå till "inställningar" på TV4:s hemsida och välj "text-TV" i menyn.

By Rik

Hur skriver man ut små bilder? :: Kan inte hitta skrivaren i nätverket?
Användbara länkar