Hem > V > Varför Klustrar Företag?

Varför Klustrar företag?

Klustring stimulerar till innovation, kunskapsutveckling och kunskapsutbyte eftersom människor kan röra sig mellan företagen i klustret; kunskap delas och utvecklas på detta sätt. Klustring reducerar kostnader och ökar produktivitet eftersom fler gör samma sak.

Läs mer

Varför kluster?

Det finns några skäl till varför man kan välja att använda ett kluster i stället för en traditionell installation med en enda server:
1. Ökade beräkningsresurser: Genom att ansluta flera servrar till ett kluster kan du samla resurserna på dessa servrar och göra dem tillgängliga för ett enda program. Detta kan vara till hjälp om din applikation är beräkningsintensiv och skulle gynnas av att ha mer CPU eller RAM tillgängligt.
2. Förbättrad tillgänglighet och feltolerans: Om en server i ett kluster går ner kan de andra ta över och hålla programmet igång. Detta kan vara till hjälp om du inte har råd att låta din applikation gå ner ens under en kortare tid.
3. Förbättrad skalbarhet: Om din applikation börjar bli mer populär och får mer trafik än vad en enskild server kan hantera kan du lägga till fler servrar i klustret för att hjälpa till att fördela belastningen. Detta kan vara till hjälp om du vill kunna hantera plötsliga toppar i trafiken utan problem. Vad krävs av en server för att den skall kunna bli en nod i ett kluster?

Det mest grundläggande kravet för att en server ska bli en nod i ett kluster är att den måste kunna kommunicera med andra noder i klustret. Denna kommunikation kan ske på olika sätt, t.ex. via Ethernet, InfiniBand eller till och med via en direktanslutning. Dessutom måste servern ha tillräckligt med resurser (minne, CPU osv.) för att klara klustrets arbetsbelastning.

By Nore Balassi

Vilket av följande tal är rationellt? :: Vad kallas en siffra som är delbart endast med 1 och sig själv?
Användbara länkar