Hem > H > Hur Lång Tid Kan Det Ta Att Få Känslor För Någon?

Hur lång tid kan det ta att få känslor för någon?

Svaret är ungefär tre månader. En tredjedel av kvinnorna skulle också kunna berätta det mellan 1-3 månader. Men män är faktiskt extra benägna att uttrycka sina känslor. Det är nämligen två gånger mer troligt att mannen redan efter sju dagar skulle säga de tre magiska orden!

Läs mer

Med tanke på detta, kan man bestämma sig för att bli kär?

Det går inte att skapa förälskelse. Man kan bestämma sig för ett förhållande. Men om det uppstår förälskelse eller inte kan man inte påverka på det sätt som jag förstår du hade önskat. Det finns ett uttryck i sammanhanget: "att falla för någon". Och en annan fråga, varför blir jag inte kär i honom? Kanske kommer du småningom att göra slut med din pojkvän, till exempel för att du inte känner dig tillräckligt kär eller för att du vill vara singel. I så fall kan du ta hjälp av dina vänner eller av andra personer som du litar på och be om råd om hur du kan göra det.

Vad ska man göra för att inte bli kär?

Gör saker som får dig att tänka på annat ibland, så du får pauser från jobbiga känslor och tankar. Försök att umgås med kompisar, din familj eller andra i din närhet om du känner dig ensam eller övergiven. Det brukar vara skönt att få kärlek eller sällskap från andra personer än den du är olyckligt kär i. Med hänsyn till detta, varför har jag så svårt att få känslor? Kanske motsvarar den tidigare så härliga personen inte alls längre förväntningarna, och tvivel uppstår: "Är det här rätt person för mig?" Är man rädd för närhet är risken stor för att den inre kritikern skapar distans genom att leta fel hos den andre.

Hur vet man om man har känslor för någon?

Du kan känna dig pigg, modig och lycklig, eller lugn och nöjd. Du kan också känna dig blyg och nervös. Du kanske tänker så mycket på den eller dem som du är kär i att du får svårt att koncentrera dig eller tänka på annat. En del personer får svårt att äta eller sova när de är kära. Med hänsyn till detta, hur länge kan man vara kär i någon? Den genomsnittliga längden för en förälskelse är ett och ett halvt år och forskare förklarar den genomsnittliga längden utifrån evolutionsteori. 1,5 år anses vara tillräckligt lång tid för att träffa en partner, lära känna varandra och reproducera.

Med hänsyn till detta, när kan man säga att man är kär?

Du känner dig trygg i personens närvaro

Så njut när den verkligen inträffar. – När du hör en liten röst inom dig som säger "det är okej att släppa guarden" och du lyssnar på rösten, då är du kär, säger Johns-Carter. Du litar helt enkelt på, utan att tvivla, att personen i fråga vill ditt bästa och aldrig se dig sårad.
På motsvarande sätt, Är rädd för att bli kär?

Ja, vissa människor är rädda för att bli förälskade eftersom de känner att de kommer att förlora sig själva i förhållandet eller är rädda för att bli sårade.

Med tanke på detta, kan man lära sig att älska någon igen?

Det är möjligt att lära sig att älska någon igen efter att ha blivit oälskad. Det kan kräva tid och ansträngning, men det är möjligt. Faktorer som kan bidra till att man kan lära sig att älska någon igen är bland annat att förstå varför kärleken gick förlorad från början, vara villig att förlåta och ha tålamod.

By Castle Wesson

Är Netflix nere? :: Hur ska jag våga släppa in någon?
Användbara länkar