Hem > V > Vad Betyder 10 Mbit S?

Vad betyder 10 Mbit s?

Hastigheten mäts i Mbit/s (megabit per sekund) och uttrycks med två värden exempelvis “100/10 Mbit/s”. Det betyder att du laddar ner i hastigheter runt 100 Mbit/s och om du vill ladda upp något kan du komma upp i hastigheten 10 Mbit/s. För den vanliga användaren är det den första siffran som är mest intressant.

Läs mer

På motsvarande sätt, hur snabbt bredband behövs för att streama film?

För att kunna streama film och serier på internet krävs idag en hastighet på minst 5 Mbit/s (megabit per sekund). För musik- och poddar krävs en betydligt lägre hastighet. Något som är värt att känna till är att: ju bättre kvalitet på det du streamar, desto mer surf går åt. Följaktligen, vad räcker 100 100 till? 100/100 Mbit/s - Passar dig som vill ladda ner bilder och musik, titta på streamad film eller spela spel online och ofta laddar upp stora filer (t. ex: foton och videos). 250/100 Mbit/s - Passar dig som vill låta alla i hushållet surfa, spela onlinespel eller streama filmer och serier - samtidigt.

Man kan också fråga hur snabbt kan man laddar ner med 100mbit?

Vill du exempelvis räkna ut nedladdningstiden för en fil på 100 MB med ett bredband på 100 Mbit/s delar du hastigheten (100 Mbit/s) med 8. Detta blir då 12,5 MB/s. Därefter delar du storleken på filen (100 MB) med 12,5 MB/s. Nedladdningstiden blir då totalt 8 sekunder. Vad är uppladdning och nedladdning? Nedladdning innebär att du själv hämtar något via internet, till exempel om du köper en ljudbok eller om någon skickar bilder till dig. Uppladdning är det omvända, det vill säga att du skickar något från din dator till någon annan eller till en webbplats.

Folk frågar också vilken hastighet ska man ha på fiber?

Fiber är snabbt. Men hur snabbt? I dag klarar fibernäten upp till 1 000 Mbit/s, vilket är en extrem hastighet. Men i framtiden kommer det att kunna gå ännu snabbare. Man kan också fråga vad är skillnaden mellan mb och mb? Eftersom en Byte är åtta bits är en Megabit mindre än en MegaByte. MegaByte (MB), GigaByte (GB) och TeraByte (TB) används ofta som mått för datastorlek, lagringsutrymme och surfpotter. Internethastighet däremot, mäts i bit/s och anger hur många bits som skickas och tas emot per sekund.

Hur mycket data tar Netflix?

Mediumkvalitet på Netflix och Viaplay tar ungefär 700MB/tim av din datatrafik. Högupplöst film (HD) drar cirka 3GB/tim, till exempel när du streamar med hög kvalitet på Netflix. Högsta HD kvalitet drar upp till 7GB/tim. Med detta i åtanke, hur långt räcker 20 gb?

1 gb är ungefär 1000 mb, så 20 gb är ungefär 20 000 mb.

Dessutom, måste man ha internet för att se netflix?

Nej, du behöver ingen internetanslutning för att titta på Netflix. Du behöver dock en internetanslutning för att ladda ner Netflix innehåll till dina enheter.

By Barnabas Mehserle

Vad är en genomsnittlig lön i Sverige? :: Vilket är AM och PM?
Användbara länkar