Hem > V > Varför Är Apple Så Dyrt I Sverige?

Varför är Apple så dyrt i Sverige?

En bidragande orsak är växelkursen som gör att en Iphone XS av billigaste modell kostar 12 795 kronor i Sverige jämfört med 999 dollar i USA. Nu säger Apples vd Tim Cook att företaget kommer att se över prissättning på de marknader där växelkursen gjort mobilerna extra dyra.

Läs mer

Varför kostar Iphone så mycket?

Det här betalar du för

Så varför så mycket dyrare? Jo vissa delar är enkla att räkna på medan andra är mindre tydliga. I USA visas alla priser utan moms, så kallad "salestax". Den varierar mellan delstater och ligger mellan 0 och 10% av köpbeloppet.
Med tanke på detta, Är apple produkter billigare i usa? En Iphone XS med 64 gigabyte lagring kostar till exempel 12 795 kronor i Sverige men 999 dollar i USA, vilket blir ungefär 9 250 kronor med dagens dollarkurs. Men så enkelt som att bara kolla priset i svenska och amerikanska butikerna är det tyvärr inte.

Varför är Mac dyrare i Sverige?

Inser att två av anledningarna till att det är dyrare i sverige är moms på 25% samt elektronikskatten. Varför är iPhone se så dyr i Sverige? Apple baserar sina lokala priser på dollarkursen och ändrar dem när en ny modell släpps. Några gånger under åren har svenska priser exklusive moms faktiskt varit lägre än amerikanska, men vanligtvis är det ett påslag. Apples växelkurs på de nya produkterna är drygt tio kronor per dollar, en marginal på 12,7 procent.

Hur mycket kostar den dyraste iPhone?

18 395 kronor. Så mycket kommer du få hosta upp om du vill lägga vantarna på den senaste iPhone XS Max – som går att förbeställa från och med den 14 september. Vad är billigt att köpa i USA? Kläder, väskor och solglasögon från amerikanska designers är billigare här. Dessa märken brukar du kunna hitta både i varuhus och butiker: Marc Jacobs, Ray Ban, Michael Kors, Donna Karen, Vera Wang, Kate Spade, Calvin Klein, Todd Oldham, Bill Blass och Anna Sui.

Följaktligen, vad kostar iphone 12 i usa?

I USA kan du hämta iPhone 12 Pro Max för runt $ 700 vilket är ett par hundra dollar billigare än att köpa en ny. På samma sätt kan du nu hämta iPhone 12 renoverad för ännu mindre; det är en ganska anständig rabatt på telefonen – den kostade $799 vid lanseringen. Följaktligen, vad kostar en iphone 13 i usa?

Jag antar att du frågar om den kommande iPhone 13:
iPhone 13 sägs börja kosta 649 dollar i USA, vilket är 30 dollar mer än iPhone 12.

Därmed, när sänker apple priserna?

Svaret på frågan är att Apple sänker priserna när företaget vill få fler att köpa sina produkter. Apple kan till exempel sänka priset på sin iPhone när en ny modell är på väg att släppas för att få folk att uppgradera. Eller så kan Apple sänka priset på sina iPads under julhelgen för att få folk att köpa dem i present.

By Austine Jancik

Hur lång garanti är det på iPhone? :: Varför köpa en Imac?
Användbara länkar