Hem > H > Hur Uppdaterar Man En Innehållsförteckning I Word?

Hur uppdaterar man en innehållsförteckning i Word?

För att anpassa din befintliga innehållsförteckning:

  1. Gå till Referenser > Innehållsförteckning.
  2. Klicka på Anpassad innehållsförteckning.
  3. Använd inställningarna för att visa, dölja och justera sidnummer, lägga till eller ändra tabbutfyllnad, ange format och ange hur många rubriknivåer som ska visas.

Läs mer

Dessutom, hur gör man en punktlista i word?

Placera markören där du vill använda en punktlista eller numrerad lista. Klicka på pilen bredvid Punktlista eller Numrerad lista på fliken Start. Välj ett format och börja skriva. Tryck på RETUR när du vill använda en ny punkt eller nummer och tryck på RETUR två gånger för att avsluta listan. Hur ser en ingress ut? En ingress fungerar lite grann som en sammanfattning av din text. Den ska ge en bild av vad reportaget handlar om. Men avslöja inte för mycket – då behöver ju inte läsaren bry sig om att läsa resten av din artikel! De flesta journalister börjar med att skriva ingressen.

Och därefter, vad är en mellan rubrik?

För att leda läsaren vidare i texten och låta läsaren kunna börja läsa en bit in i en text krävs mellanrubriker. En bra mellanrubrik ska bestå av en kort mening, precis som rubriken. Mellanrubriken hjälper läsaren att överblicka texten samtidigt som den gör ett synligt avbrott i texten och skapar luft. Man kan också fråga vad heter en artikels löpande text? Brödtext är den löpande texten i en trycksak, tidningsartikel, eller på en webbsida, till skillnad från exempelvis rubriker och bildtexter.

Hur skriver man en titel i en text?

Titlar på verk brukar inte skrivas ut i löpande text för att ange källa. Om man av någon annan anledning vill skriva ut titlar, för att till exempel lyfta fram ett särskilt verk skrivs dessa med kursiv stil. Detta gäller titlar på böcker, rapporter, webbplatser och andra fristående verk. Dessutom, hur skriver man titel i en text? Titlar på tidningar, böcker, filmer, musikverk, utställningar etc. kan i löpande text markeras med citattecken eller kursiv. Det gäller framför allt där gränsen mellan titel och omgivande löptext annars skulle bli otydlig. Om det tydligt framgår vad som är titel är särskild markering onödig.

Hur ser en löpande text ut?

Hänvisning i löpande text

Den består av en parentes som vanligtvis innehåller författarens efternamn och källans utgivningsår. Här är exempel på hur det kan se ut: Referensen vävs in i texten och inleder meningen/stycket: Biggs (1999) presenterar i sin artikel en modell kallad construcive alignment...
När ska man använda underrubriker?

En subheading används för att dela upp texten i mindre delar för att göra den lättare att läsa. Det är en bra idé att använda subheadings när du skriver längre texter, såsom rapporter eller artiklar. Subheadings gör det också enklare att hitta den information du letar efter i en text.

Varför har man underrubriker?

En underrubrik är en textrubrik som är mindre än huvudrubriken och som står under den. Underrubriker är ofta användbara för att strukturera och organisera långa texter. De hjälper läsaren att hitta den information de söker och att följa textens argumentation.

By Sudnor

Hur redigerar man Innehållsförteckning? :: Hur lägger man in låtar på iPod?
Användbara länkar