Hem > V > Vad Är Roaming Telia?

Vad är roaming Telia?

För att surfa utomlands behöver du aktivera dataroaming i din mobil. Så här aktiverar du dataroaming på en iPhone. Så här aktiverar du dataroaming på en Samsung.

Läs mer

Kan man surfa i Schweiz Telia?

Surfa och ringa utomlands

Har du mobilabonnemang från Telia surfar, ringer och skickar du meddelanden i hela EU/EES för samma pris som hemma och slipper oron för höga kostnader.
Hur får man internet i Spanien? Med de flesta mobila bredbanden surfar du utan extra kostnad inom EU och EES. Många mobila bredband kan du använda utomlands. Du betalar bara din vanliga kostnad i Sverige, men användningen utomlands är helt gratis. De mobila bredband som fungerar utomlands fungerar dock nästan bara i EU- och EES-länder.

Kan man surfa i Spanien?

Spanien har flertalet bra surflocations som passar för både nybörjare och experter. Vi kan hjälpa dig att hitta din perfect match av surfcamp i San Vicente de la Barquera som ligger på den nordspanska kusten i Biskayabugten samt på Fuerteventura, som är en del av Kanarieöarna. Därmed, vad kostar det att ringa från spanien till sverige? Om du befinner dig inom EU/EES och ringer till ett annat land inom EU/EES kostar det inget extra. Det vill säga, om du befinner dig i Spanien och ringer till ett italienskt nummer kostar det inget extra.

Dessutom, vad ska man stänga av på mobilen när man åker utomlands?

Så gör du i en Android-mobil/surfplatta:

  1. Gå in på Inställningar.
  2. Välj Mobila nätverk.
  3. Slå på Data-roaming.
Vad ska man stänga av på mobilen när man är utomlands? Android mobil/surfplatta
  1. Öppna Inställningar.
  2. Klicka på Mobila nätverk.
  3. Slå på Dataroaming.

Hur mycket kostar det att surfa utomlands?

Det är gratis att surfa inom EU och EES

Enligt EU:s roamingregler som infördes 2017 får du surfa i ett annat EU- eller EES-land till samma kostnad som i Sverige. Det innebär alltså att du inte betalar något extra för att surfa i utlandet.
Måste man ha data roaming på?

Nej, du behöver inte ha dataroaming aktiverat. Dataroaming är en funktion som gör att du kan använda datatjänster när du reser utanför ditt hemnätverks täckningsområde. Om du inte vill använda datatjänster när du reser kan du stänga av dataroaming på enheten.

Följaktligen, när ska man ha på data roaming?

Det finns inget slutgiltigt svar på denna fråga. Beroende på dina behov kanske du vill ha dataroaming på hela tiden eller bara när du använder specifika appar som kräver data. Du kanske också vill stänga av dataroaming helt och hållet för att undvika oönskade avgifter. Du måste väga för- och nackdelar med varje alternativ för att avgöra vad som är bäst för dig.

By Lunetta Anschultz

Hur länkar man celler i Excel? :: Kan jag använda min surf utomlands?
Användbara länkar