Hem > H > Hur Är Det Att Plugga Företagsekonomi?

Hur är det att plugga företagsekonomi?

Ett kandidatprogram i ekonomi på ett universitet är en väldigt generell utbildning och innebär ofta att du inte alls i slutändan arbetar som ekonom i klassisk bemärkelse. Programmet är oftast uppbyggt så att du börjar att läsa ett antal grundkurser som innefattar juridik, nationalekonomi, statistik och företagsekonomi.

Läs mer

Med hänsyn till detta, Är det mycket matte i företagsekonomi?

Det är svårt att säga hur svårt matten är för att det uppfattas olika av alla, för vissa kan det vara lättare än för andra, det kan bero på hur lätt man lär sig eller hur mycket man redan vet. Matten kan då handla mer om kalkylering, marknadsföring och redovisning. Vad behöver man lära sig om för att bli företagsekonom? Utbildningsprogrammen ger en bred bas i företagsekonomi och nationalekonomi. Många av ekonomprogrammen innehåller också kurser i statistik och juridik. Efter grundkurserna väljer du mellan inriktningarna företagsekonomi eller nationalekonomi och en fördjupning inom ämnet, som till exempel kan vara: affärsutveckling.

Följaktligen, varför ska man läsa företagsekonomi?

Rent konkret ger studier i företagsekonomi dig kunskap om hur företag och andra organisationer fungerar, deras roll i samhället och hur de på bästa sätt kan nå sina uppsatta mål. Du får lära dig hur man leder, organiserar, marknadsför, redovisar, finansierar och kommunicerar i företag och organisationer. Vad kan man jobba med som företagsekonom? Det finns många olika arbetsuppgifter för dig som tagit en kandidatexamen i företagsekonomi. Vanliga arbetsuppgifter är inom områdena redovisning, budget- och revisionsarbete, marknadsföring, försäljning samt inom utrednings- och planeringsarbete med ekonomisk inriktning.

Med hänsyn till detta, hur mycket får en ekonom i lön?

Ingångslönerna är något högre inom privat sektor men skillnaderna mellan privat, kommunal och statlig sektor har minskat. 6-10 år efter examen är månadslönen (median) för en civilekonom/ekonom 44 300 kr och medianlönen 16-20 år efter examen är 51 300 kr. Måste man vara bra på matte för att läsa ekonomi? – Du måste absolut kunna en del matte. Till exempel måste du kunna derivering och integraler. Så det är en lite svårare nivå men inte helt galet – du behöver inte vara ett mattesnille.

Är ekonomi kul?

När man får resultat blir saker roligare. Det gäller för träning, språkinlärning och även för ekonomi. Om du lär dig hur du sparar bättre så är det väldigt motiverande när sparpengarna börjar samlas på hög. Det är ännu mer inspirerande när du får använda pengarna som du har sparat. Med detta i åtanke, vilken matte behövs för ekonom?

Ekonomi kräver mycket matematik. Den viktigaste delen är att kunna förstå och arbeta med ekvationer och grafer. Andra viktiga delar är att kunna förstå och arbeta med statistik och att kunna förstå och arbeta med kalkyl.

Dessutom, Är det svårt att bli ekonom?

Det finns inget universellt svar på den här frågan, eftersom svårigheten att bli ekonom beror på faktorer som utbildningsbakgrund, arbetslivserfarenhet och specialområde. I allmänhet behöver ekonomer dock minst en kandidatexamen i ekonomi eller ett relaterat område, och många jobb kräver också en magisterexamen eller doktorsexamen. Dessutom måste ekonomer ha en stark analytisk förmåga och förmåga till kritiskt tänkande och kunna kommunicera sina resultat på ett effektivt sätt till andra.

By Holden Radcliffe

Hur säkert är det att ladda ner? :: Vad innebär det att EU är en tullunion?
Användbara länkar