Hem > V > Vilket Diagram Är Bäst?

Vilket diagram är bäst?

Lodräta stapeldiagram är bäst för att jämföra genomsnitt eller procenttal mellan två till sju olika grupper. Som du ser är varje stapel åtskild av ett mellanrum. Därför bör x-axeln baseras på en skala med kategorier som ömsesidigt utesluter varandra (som flervalsfrågor eller frågor med kryssrutor).

Läs mer

Hur gör jag ett stapeldiagram?

stapeldiagram

Presentera information i ett stapeldiagram

  1. Excel 2016: Klicka på Infoga > ikonen Infoga stapeldiagram och välj önskad typ av stapeldiagram.
  2. Excel 2013: Klicka på Infoga > ikonen Infoga stapeldiagram och välj önskad typ av stapeldiagram.
Hur gör man diagram på datorn? Lägga till ett diagram i ett dokument i Word
  1. Klicka på Infoga > Diagram.
  2. Klicka på diagramtypen och dubbelklicka sedan på det diagram du vill använda.
  3. Byt ut de exempeldata som visas i det kalkylblad som öppnas med dina egna data.
  4. Stäng kalkylbladet när du är klar.
  5. Om du vill kan du använda knappen Layoutalternativ.

Hur gör man ett linjediagram?

Skapa ett linjediagram

  1. Kopiera exempelkalkylbladets data till ett tomt kalkylblad eller öppna ett kalkylblad med de data som du vill rita i ett linjediagram.
  2. Markera de data du vill rita i linjediagrammet.
  3. Klicka på fliken Infoga och sedan på Infoga linje eller Områdesdiagram.
  4. Klicka på Linje med brytpunkter.
Man kan också fråga hur många olika diagram finns det? Människor tycker om färger och bilder. Därför är det vanligt att redovisa tabeller och information med diagram. Vi ska prata om fyra olika typer av diagram: Stapeldiagram, stolpdiagram, cirkeldiagram och linjediagram.

Hur räknar man stolpdiagram?

Du behöver alltså veta i vilken stolpe det mellersta talet finns. Då tittar du hur många elever som var med totalt i undersökningen genom att räkna ihop eleverna som finns i alla stolpar: 2+4+1+5+3+6+8+2+1=32. Det var 32 elever med. Medianen är den mellersta eleven och borde då bli elev 16 och 17. På motsvarande sätt, hur räknar man ut medelvärdet i ett diagram? Medianen får vi genom att vi sorterar värdena i storleksordning och väljer ut det mittersta värdet. Om det är ett jämnt antal värden finns det inte ett enda värde som hamnar i mitten, så då beräknar vi medianen som medelvärdet av de två värden som ligger närmast mitten.

Vad är det för skillnad på stolp och stapeldiagram?

Stapeldiagram har staplar med en bredare bas än stolparna i ett stolpdiagram och används ofta för andra diskreta variabler än en diskret sannolikhetsfördelning. Med tanke på detta, hur vet man att ett diagram är vilseledande?

Det finns ett antal sätt att avgöra om en graf är vilseledande. Först och främst, titta på grafen och se om det finns några ovanliga mönster eller data som inte verkar stämma. Om allt ser korrekt ut, ta sedan en titt på grunddata som används för att skapa grafen. Kontrollera att alla data är korrekt och att det inte finns några data som saknas eller är felaktiga. Om allt ser korrekt ut igen, titta sedan på hur grafen är formaterad. Se till att alla axlar och text är lättlästa och att all information som visas är korrekt. Om allt ser korrekt ut på detta steg också, titta sedan på de olika elementen i grafen och se till att de inte används på ett vilseledande sätt. Till exempel, om en graf visas som en jämförelse mellan två olika saker, men en av elementen är mycket större än det andra, kan detta göra grafen vilseledande.

Man kan också fråga hur räknar man ut en median?

För att beräkna medianen tar man helt enkelt medelvärdet av de två mittenvärdena. Dvs. om man har siffrorna 1, 2, 3, 4 och 5 så tar man medianen av 3 och 4, vilket ger 3,5.

By Nevile Reamy

Är bråck ärftligt? :: Kan inte starta datorn från viloläge?
Användbara länkar