Hem > V > Vad Är En Http Request?

Vad är en HTTP request?

Du som användare anger en webbadress i adressfältet eller klickar på en länk i din webbläsare. Klienten (webbläsaren) skickar en HTTP-förfrågan till en HTTP-server. HTTP-servern tar emot förfrågan. Servern bearbetar förfrågan.

Läs mer

Med tanke på detta, vad används http för?

Http är en förkortning av Hypertext Transfer Protocol. Ett protokoll är en samling regler för hur kommunikationen mellan två enheter i ett nätverk ska gå till. Http används av en webbläsare i din dator eller mobiltelefon för att hämta innehåll från en webbserver, vanligen en webbplats. Folk frågar också hur ser en http request ut? En HTTP-förfrågan kan till exempel se ut som följande: "GET /index. html HTTP/1.1" (vilket med hjälp av HTTP version 1.1 skulle begära en överföring av serverns indexdokument till webbläsaren).

Vad innehåller HTTP data?

HTTP står för Hypertext Transfer Protocol. Det är webbens språk, och det är det som får din webbläsare att visa dig en webbplats. HTTP definierar hur data ska formateras så att du kan se bilder, läsa text eller titta på videor online. Man kan också fråga vad betyder förkortningen tcp ip och vad är det? Hela internet som finns idag och hur den fungeras baseras på IP grupp protokoll med namn TCP/IP (Transmission Control Protocol). TCP/IP omfattar egentligen två protokoll som anses vara de viktigaste på internet.

Dessutom, vilken applikation på internet använder protokollet http?

HTTP är ett av de mest använda programprotokollen. Alla åtgärder på webben använder HTTP-protokollet. HTTPS är den säkra versionen av HTTP-protokollet som implementerar HTTP med hjälp Transport Layer Security (TLS) för att skydda den underliggande TCP-anslutningen. Man kan också fråga vad är det för skillnad på http och https? Ordet S står för Secure och det är just på grund av detta som HTTPS är bra att använda sig av. När man använder sig av vanliga HTTP protokollet så kan hemsidor du besöker och andra besökare fortfarande se din information, men när du använder HTTPS så är texten helt och hållet oförståelig och krypterad.

Vad menas med HTTPS?

HTTPS står för HyperText Transfer Protocol Secure och ser till att besökare har en säker uppkoppling till din hemsida. Genom detta så skyddas känslig information som lösenord och kreditkortsuppgifter så besökare tryggt och säkert kan navigera och surfa på din hemsida. Man kan också fråga vilket protokoll används bl a vid streaming av bild och ljud?

En fråga man också kan ställa sig är vilket protokoll som används för strömning av video och ljud, bland annat.

Därefter, vad har de olika protokollen tcp och ip för uppgift vid kommunikation över internet?

TCP och IP är två olika protokoll som används för att kommunicera över internet. TCP (Transmission Control Protocol) används för att säkerställa att data som skickas över internet når fram till mottagaren. IP (Internet Protocol) används för att hitta rätt väg för datatrafiken mellan olika nätverk.

By Yvonne

Vad menas med FTP? :: Kan man göra en egen green screen?
Användbara länkar