Hem > H > Hur Vet Jag Om Mitt Företagsnamn Är Ledigt?

Hur vet jag om mitt företagsnamn är ledigt?

Du kan beställa en förhandsgranskning av Bolagsverket av ett eller flera företagsnamn för att kontrollera om det företagsnamn du har tänkt dig är ledigt eller om det redan finns registreringar som kan komma att bedömas som hinder mot ditt förslag. Det kostar 1 400 kronor (momsfritt) per namnförslag.

Läs mer

Hur väljer jag namn på mitt företag?

På verksamt.se hittar du information som kan hjälpa dig när du ska välja namn till ditt företag.

  • Lägg ner tid på att ta fram ett bra namnförslag.
  • Ingen annan får ha exakt samma namn för samma verksamhet.
  • Företagsnamnet ska vara unikt.
  • Företagsnamnet ska stämma med det du gör.
  • Beskriv företagets verksamhet.
Vad ska bolaget heta? Företagsnamnet ska stämma med det du gör

Om du vill ha ett namn som visar på en viss verksamhet måste du också göra det namnet säger. Ska du ha en cykelverkstad får den inte heta något med ordet bilverkstad, om du inte också tar emot bilar.

Är ett företagsnamn ledigt?

Sök om ett företagsnamn är ledigt

För att söka efter registrerade företagsnamn går du in på den myndighetsgemensamma webbplatsen Verksamt. Välj e-tjänsten "Hjälp att välja företagsnamn" och klicka på den tredje fliken med titeln "Sök företagsnamn". Sökningen är gratis och du får ett svar direkt.
Dessutom, Är bokslut offentliga? Årsredovisningen är en offentlig handling och utgörs av företagets balans- och resultaträkning (årsbokslutet) med tillhörande noter, förvaltningsberättelse och revisionsberättelse. Noter är en specifikation som exempelvis upplyser hur tillgångar värderats eller vilka slags tillgångar som redovisas under samma post.

Hur likt får ett företagsnamn vara?

När vi bedömer ett företagsnamns särskiljningsförmåga tar vi hänsyn till hur länge och i vilken omfattning namnet har använts. Det innebär att vi eventuellt kan godkänna ett namn som inte är särskiljande, men som använts som namn på företaget under en längre tid, om det finns bevis för inarbetning. Vad är namnet på min enskilda firma? När du registrerar din enskilda näringsverksamhet skickar du namnförslaget till oss och registrerar dig hos Skatteverket. Om din enskilda näringsverksamhet sedan tidigare är registrerad hos Skatteverket och du nu vill skydda ett namn för din verksamhet använder du samma e-tjänst.

Vad heter min enskilda firma?

Då kanske inte firmanamnet: "Jens måleri" är så passande i de sammanhangen. Nu kommer fördelen med enskild firma in, du behöver ju inte använda firmanamnet i det sammanhanget. Du kan ju använda ditt eget namn " Jens Karlsson". Ditt eget namn och ditt firmanamn är ju samma person/företag. Och en annan fråga, hur byter man namn på företag?

För att ändra namnet på ett företag måste man först göra en ansökan till Bolagsverket. I ansökan ska det framgå varför man vill ändra namnet och vad det nya namnet ska bli. Om Bolagsverket godkänner ansökan kommer det nya namnet att registreras.

På motsvarande sätt, måste ett aktiebolag heta ab?

Det finns inget krav på att en limited company måste heta "ab". Dock är det vanligt förekommande och förväntas av många kunder.

By Mycah

Kan inte se mina Bilder på datorn? :: Hur hittar man GIF?
Användbara länkar