Hem > V > Vad Kostar Det Att Skydda Ett Företagsnamn?

Vad kostar det att skydda ett företagsnamn?

Det kostar ingenting att starta enskild firma och ansöka om F/FA-skatt hos Skatteverket. Men om du vill skydda ditt företagsnamn hos Bolagsverket kostar det 1200 kronor om du gör anmälan via deras e-tjänst. Om du väljer att lämna in en blankett istället kostar det 1500 kronor.

Läs mer

Kan man ha två företag inom samma enskilda firma?

Du kan bara ha en enskild firma. Detta eftersom den enskilda firman är knuten till dig som person och till ditt personnummer. Däremot finns det ingenting som hindrar att du har flera verksamheter i din enskilda firma. Och därefter, vad kostar det att byta namn på ett aktiebolag? När du skickar in din anmälan om ett namnbyte måste du också tillhandahålla bolagsordningen tillsammans med ett bolagsstämmoprotokoll som visar på ett namnbyte. Var också beredd på att det kommer kosta ditt företag runt 1000 svenska kronor att byta namn.

Måste man registrera företagsnamn?

Alla företagsformer utom de som bedriver enskild näringsverksamhet måste registreras hos Bolagsverket för att kunna starta sin verksamhet. Vill du som bedriver enskild näringsverksamhet skydda ditt företagsnamn behöver du även registrera dig hos Bolagsverket. Följaktligen, vad behöver man för att starta ett aktiebolag? Så går det till att starta ett aktiebolag

  1. Besluta om start och upprätta stiftelseurkund och bolagsordning.
  2. Teckna och betala aktier.
  3. Banken ordnar bankintyg och annat du som företagare behöver.
  4. Skriv under stiftelseurkunden.
  5. Anmäl och betala avgiften till Bolagsverket.
  6. Bolagsverket registrerar företaget.

Hur viktig är verksamhetsbeskrivningen?

Anledningen till att ett bolag måste vara så utförligt i verksamhetsbeskrivningen är att bolaget i regel har ensamrätt till företagsnamnet inom just den branschen. I andra branscher kan andra få använda sig av företagsnamnet. Följaktligen, hur ändrar man verksamhetsbeskrivning? ändra

Så går det till att ändra företagsnamn eller verksamhet

  1. Bolagsstämman beslutar att ändra företagsnamn eller verksamhet.
  2. Anmäl ändringen till Bolagsverket.
  3. Bolagsverket granskar och registrerar namnet.

Måste man ändra verksamhetsbeskrivning?

Även kring vilken verksamhet man får registrera finns det vissa regler som hänger ihop med det namnet man väljer. För att bolagsverket skall kunna godkänna namnet måste du beskriva verksamheten specifikt. Om du till exempel är konsult så måste du beskriva inom vilket område såsom "konsult inom byggindustrin". Har skyddat namn?

Protected namn är namn som inte får användas av andra företag eller organisationer. De är oftast upphovsrättsligt skyddade eller registrerade som varumärken. Exempel på protected namn är Apple, Coca-Cola och Ikea.

Vad innebär ett varumärkesskydd?

En varumärkes skydd innebär att en part (vanligtvis företaget som äger varumärket) får exklusiv rätt att använda sitt varumärke för att identifiera och skilja sina varor och tjänster från andra parters varor och tjänster. Ett varumärkes används för att identifiera källan hos en vara eller tjänst, vilket gör det lättare för kunder att hitta de varor eller tjänster de vill ha, och det hjälper företagen att bygga upp ett gott rykte och förtroende hos sina kunder.

By Fraser Shuping

Var hittar jag verktygsfältet? :: Finns bolagsnamnet?
Användbara länkar