Hem > F > Finns Bolagsnamnet?

Finns bolagsnamnet?

Du kan beställa en förhandsgranskning av Bolagsverket av ett eller flera företagsnamn för att kontrollera om det företagsnamn du har tänkt dig är ledigt eller om det redan finns registreringar som kan komma att bedömas som hinder mot ditt förslag. Det kostar 1 400 kronor (momsfritt) per namnförslag.

Läs mer

Följaktligen, hur hittar jag på ett företagsnamn?

Nu är det dags att söka företagsnamnet och se om det är ledigt. Det finns två sätt att ta reda på om företagsnamn är lediga, antingen via en förhandsgranskning av namnet hos Bolagsverket eller genom att skicka in en registrering av ditt företagsnamn till verksamt.se. Man kan också fråga måste en enskild firma ha ett namn? Om du ska starta en enskild näringsverksamhet behöver du inte anmäla företagsnamnet till Bolagsverket. Men det kan vara bra om du inte vill att någon annan ska börja använda namnet.

Måste man ha Ab i namnet?

En av de första sakerna du behöver göra när du startar ett företag är att välja företagsnamn och besluta vilken verksamhet företaget ska ha. Ett aktiebolags namn skyddas i hela landet. Hur gör man en verksamhetsbeskrivning? Beskriv översiktligt vad bolaget ska göra, och använd lagom mycket detaljer. Det räcker t ex inte att skriva "konsultverksamhet", eftersom det kan vara i princip vad som helst. Skriv "konsultverksamhet inom IT" eller "inom heminredning". Undvik för mycket ovidkommande detaljer.

Hur vet man om ett företagsnamn är skyddat?

Den som påstår dig ha en inarbetad ensamrätt till ett företagsnamn måste själv kunna bevisa det. Det kan du göra genom att visa upp intyg från till exempel kunder, leverantörer och branschorganisationer. Därefter, Är bokslut offentliga? Årsredovisningen är en offentlig handling och utgörs av företagets balans- och resultaträkning (årsbokslutet) med tillhörande noter, förvaltningsberättelse och revisionsberättelse. Noter är en specifikation som exempelvis upplyser hur tillgångar värderats eller vilka slags tillgångar som redovisas under samma post.

Man kan också fråga får man döpa sitt företag till vad man vill?

Företagsnamnet ska stämma med det du gör

Om du vill ha ett namn som visar på en viss verksamhet måste du också göra det namnet säger. Ska du ha en cykelverkstad får den inte heta något med ordet bilverkstad, om du inte också tar emot bilar.
Dessutom, kan mitt företag heta?

Det beror på vilket företag du har i åtanke. Om det är ett registrerat företag kan det ha ett namn som är skyddat av lagen om företagsnamn. Detta innebär att andra företag inte får använda ett namn som kan skapa förväxling med det registrerade företaget. Andra företag får endast använda ett namn som inte är skyddat av lagen om företagsnamn.

Man kan också fråga kan man byta namn på enskild firma?

Du kan också fråga om du kan ändra namnet på en enskild firma?

By Fred

Vad kostar det att skydda ett företagsnamn? :: Hur hittar man dolda filer på datorn?
Användbara länkar