Hem > H > Hur Fungerar Datornätverk?

Hur fungerar datornätverk?

Datornätverk utgörs av sammankopplade datorer, skrivare, routrar, nätverksväxlar och andra enheter som överför data till varandra genom ett i förväg specificerat protokoll, till exempel TCP/IP.

Läs mer

Vilka olika nätverk finns det?

Internet är ett globalt nätverk som består av flera olika typer av sammankopplade fysiska nätverk. I hem och på arbetsplatser finns lokala nätverk (LAN), ofta baserade på Ethernet-teknologi och på trådlösa nätverk, som sammankopplar datorer, surfplattor och skrivare. Dessutom, vad är osäkert nätverk? De flesta offentliga Wi-Fi-nätverk använder normalt öppen WEP-autentisering, som är osäkert. Den här typen av kryptering har många säkerhetsbrister som kan orsaka att personlig information, till exempel nätverkstrafik, visas. Hemmanätverket kan också flaggas som osäkert om WEP anges som krypteringstyp.

Man kan också fråga hur länge sparas din historik?

Den som stänger av webbhistoriken får sin data anonymiserad efter 18 månader, men den kan fortfarande sparas och användas internt av Google. Kan man använda grannen wifi? Hur kan jag se om någon använder mitt trådlösa nätverk? Det är faktiskt väldigt enkelt. Tidigare var man tvungen att gå in i routerns administrativa webbgränssnitt eller datorns Kommandotolk, men idag behöver du bara ladda ner en app till din telefon.

Vem kan se min historik?

Så länge du är ansluten till ett nätverk som är under din chefs kontroll kan han eller hon se nästan allt du gör – samma som alla andra nätverksadministratörer kan. Bortsett från det, glöm inte att din arbetsgivare, eller någon med tillgång till din arbetsdator och konto, lätt kan kolla in din webbläsare historik. Hur kollar man webbhistorik? Visa historiken

  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer. uppe till höger.
  3. Klicka på Historik. Historik.

Dessutom, vad kan man se på routern?

Routern delar ut IP-adresser som ligger i routerns så kallade DHCP-spann. Spannet kan exempelvis sträcka sig från 192.168.0.100 till 192.168.0.199. Genom att logga in i routerns webbgränssnitt kan administratören se en lista över alla DHCP-anslutna klienter och deras tilldelade IP-adresser. På motsvarande sätt, hur aktiverar man trådlöst nätverk?

För att aktivera trådlöst nätverk måste du först aktivera trådlöst nätverkskortet i datorn. Detta görs vanligen genom att gå till Kontrollpanelen och sedan klicka på "Trådlösa nätverk". Där kan du välja att aktivera eller inaktivera trådlöst nätverk.

Därefter, kan inte ansluta till min router?

Då kan man inte ansluta till sin router?
Det kan bero på olika saker. Kontrollera först att du är ansluten till rätt nätverk (ssid). Kontrollera sedan att du har rätt lösenord för nätverket. Om du fortfarande inte kan ansluta, kontakta din internetleverantör.

By Rickart

Hur lägger man till bokmärken i Chrome? :: Varför hör jag inget när jag ringer?
Användbara länkar