Hem > H > Hur Blir Man En Legend?

Hur blir man en legend?

Legend och legendar

Legendar, eller legendär, är en person som blivit berömd genom tidigare bedrifter, till exempel den person som en legend avser – denne är därmed legendarisk. Till skillnad ifrån en legend, som är att jämställda med en myt, är en legendar en högst verklig person.

Läs mer

Hur skriver man en legend?

Legendar har använts i skrift sedan det tidiga 1960-talet som benämning på legendariska personer, inte minst inom sportvärlden. I dag är ordet helt etablerat i svenskan. Som personbenämning går alltså legendar utmärkt att använda, även om legend är vanligare i bruket. På motsvarande sätt, vad finns det för legender? "Den heliga bilden i Lucca" i Troll och människor 1 (1915) utspelar sig även den i Italien. "Luciadagens legend" i Troll och människor 2 (1921) är däremot från Värmland. "Legenden om julrosorna" i En saga om en saga och anda sagor (1908) utspelar sig i Göingeskogarna i Skåne under katolsk tid och har starka drag av

Vad betyder en legend?

En legend är en berättelse som har överförts muntligen från generation till generation och som ofta handlar om mytiska eller historiska figurer. I många legender finns också element av övernaturligt eller överjordiskt. Kan en legend leva?

Ja, en legend kan leva. En legend är en berättelse som har blivit känd och uppskattad av många människor. En legend kan leva länge och bli en del av en kultur.

By Agostino Mckissick

Hur blockerar jag oönskade samtal? :: Kan man ta bort syntolkning på tv?
Användbara länkar