Hem > N > När Ska Man Börja Mata Dammfisk?

När ska man börja mata Dammfisk?

När vattnet är nere på fem grader ska du inte ge någonting. Fiskarnas matsmältningssystem går ner på sparlåga och ger du mat, kan de dö när de inte kan smälta maten. Samma sak på våren. Se till att filtret är igång innan du börjar mata och starta med lite och sällan, för att sen öka.

Läs mer

Hur mycket kostar det att bygga en damm?

Vad dammens totala kostnad blir är givetvis upp till dig själv och vilka material du köper in, men att komma undan med under 10 000 kr är inte omöjligt för den som jagar runt efter bra priser. Mer än 20 000 kr ska du inte behöva betala om du inte har en ovanligt stor eller exklusiv damm. Hur många guldfiskar i damm? Storleken beror mycket på vattenvolymen. De trivs i stim om minst 3-5 st. Trädgårdsdammen skall vara minst 50 cm djup och om de ska övervintras ute får det inte finnas risk för bottenfrysning. Guldfisken förökar sig lätt och är inte aggressiv mot andra dammfiskar.

Hur många Scalarer?

-) scalarer kan du nog börja med 8-10 st, det brukar bli lite förluster under tiden de växer upp. Vad gäller scalarernas färger vill jag uppmana dig att inte låta dig luras av svarta, guldfärgade eller fläckiga. En viltfärgad scalare (sk grå) vinner i alla lägen i utseende när de blir vuxna. Vilka fiskar kan man ha i ett 54 liters akvarium? Jag skulle nog rekommendera neontetror då deflesta nybörjare vill ha fina fäerger, de passar i små akvarier och är relativt lättskötta. Guppys är också trevliga, och det kan vara skoj om de får lite yngel. Lite körsbärsräkor är alltid skoj.

Folk frågar också vilka fiskar i 54 liters akvarium?

Vattnets kemi

När man inte längre kan upprätthålla den kemiska balansen i akvariet så har man alltså för många fiskar. Det betyder att i ett nystartat akvarium på 54 liter kan man ha 2-3 små fiskar som utfodras sparsamt. När nedbrytningsbakterierna etablerat sig ordentligt kan man successivt utöka antalet fiskar.
Kan man ha abborre i en damm? Dammens inflöde kommer underifrån i från en naturlig källa, vattnet som kommer ä kallt! Så även på sommaren så är vattnet riktigt kallt i mitten. Utloppet är bara att vattnet rinner över en kant ner i ett dike. Djur sedan innan är: signalkräfta, aborre, regnbåge.

Vad betyder koi fisk?

Koi, från det japanska namnet nishikigoi som betyder ungefär "mönstrad karp", är en framavlad variant på den vanliga karpen. Koi har på japanska samma uttal som ett ord för kärlek, och anses därför vara en symbol för kärlek och vänskap. Hur stort akvarium till Slöjstjärt?

Hur stort akvarium för Turtle Dove?
Turtle Dove är en art av fågel som behöver mycket plats att flyga och simma. De flesta experter rekommenderar ett akvarium på minst 250 liter för en ensam fågel, och 400 liter för två fåglar. Turtle Doves också behöver en massa plats för att gömma sig och klättra, så ett akvarium med höga väggar och många träd och buskar är idealiskt.

Med tanke på detta, hur stort akvarium behöver guldfiskar?

Det beror på hur många guldfiskar du har och hur stora de är. Ett allmänt regel är att ha 100 liter vatten per guldfisk. Så om du har två guldfiskar så behöver du 200 liter vatten.

By Rhyne Mccaffery

Vad är det för fel på YouTube? :: Hur får jag tillbaka min Hotmail?
Användbara länkar