Hem > V > Vad Gör Man Om Man Har Tappat Bort Sin Mobil?

Vad gör man om man har tappat bort sin mobil?

Hitta, låsa och rensa via webben

  1. Besök android.com/find och logga in på Google-kontot. Om du har flera telefoner klickar du på den borttappade telefonen högst upp på skärmen.
  2. En avisering skickas till den borttappade telefonen.
  3. Information om var telefonen finns visas på kartan.
  4. Välj vad du vill göra.

Läs mer

Hur kan man kolla om en mobil är stulen?

För att hitta en försvunnen telefon krävs att du aktiverat tjänsten och loggar in och söker från en annan telefon eller dator. Exakt hur det fungerar beror på vilken telefon du har. Apple har sin tjänst som heter Hitta min Iphone och är din telefon en Android finns tjänsten Find my Device. Hur vet man att mobilen är spärrad? Du skall få fram ett IMEI-nummer även om du kollar utan simkort. Du kan kolla med polisen för att ta reda om den är spärrad i Sverige. Hur man kollar ifall den är spärrad i världen är jag osäker på dock, kanske kan du få hjälp om du kontaktar din operatör.

Man kan också fråga vad ska man göra om man har glömt koden till iphone?

Om du inte kommer ihåg din lösenkod kan du radera iPhone via en dator eller med återhämtningsläge och sedan ställa in en ny lösenkod. (Om du har gjort en säkerhetskopia på iCloud eller datorn innan du glömde lösenkoden kan du återskapa dina data och inställningar från säkerhetskopian.) Därefter, Är mobiler från comviq låsta? Som sagt, Tele2/Comviq har inte låst någon telefon sedan november 2013, så den kan inte vara låst till Tele2 vad jag vet. Kan det möjligtvis vara så att den är spärrad från Telenor och Telia men inte hos Tele2? Står det Ingen service eller vad står det i statusfältet.

På motsvarande sätt, Är telefonen låst till telenor?

På grund av låg efterfrågan erbjuder vi inte längre tjänsten operatörsupplåsning här på telenor.se. I samband med att vi tagit bort tjänsten har vi låst upp de flesta iPhones som tidigare var låsta. Är min iPhone låst till Telia? För att låsa upp mobilen behöver du besöka en av våra butiker. Butiken skickar då en begäran till Apple att avlägsna låset. Denna process kan ta upp till 14 dagar. Du kommer sedan behöva koppla in din iPhone till din dator, öppna iTunes och kontrollera om du har en ny uppdatering att installera.

Och en annan fråga, hur vet man om en iphone är spärrad?

Gå till Inställningar > Allmänt och tryck på Om. Under Operatörslås bör du se ett meddelande som säger "Inga SIM-begränsningar". Om du inte ser det meddelandet kontaktar du din operatör. Hur många gånger kan man slå fel kod på iPhone?

Du kan ange en felaktig kod på iPhone-enheten upp till tio gånger innan den är låst.

Hur låser man upp en iPhone som är avaktiverad utan iTunes?

Det finns två olika sätt att återställa en inaktiverad iPhone utan iTunes. Den första metoden använder iCloud, och den andra metoden använder en programvara som heter iMyFone LockWiper.
Först och främst, om du vill använda iCloud för att återställa din inaktiverade iPhone, så behöver du först få tag i ett giltigt Apple-ID och lösenord. Apple-ID:et och lösenordet måste vara de som användes när iPhone:en ursprungligen aktiverades. Om du inte kommer ihåg ditt Apple-ID eller lösenord, kan du försöka återställa det på Apples ID-webbplats.
När du har fått tag i ditt Apple-ID och lösenord, kan du följa dessa steg för att återställa din inaktiverade iPhone via iCloud:
1. Gå till iCloud.com i en webbläsare på en dator eller annan enhet.
2. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord.
3. Klicka på "Alla enheter" och välj sedan din inaktiverade iPhone från listan.
4. Klicka på "Erase iPhone" och bekräfta sedan.
Din inaktiverade iPhone kommer nu att raderas

By Daniell Hardebeck

Varför har Facebook låst mitt konto? :: Har bytt telefonnummer Apple-ID?
Användbara länkar