Hem > H > Hur Många Grader Klarar En Processor?

Hur många grader klarar en processor?

De flesta processorer i dag borde fungera inom intervallet -20 till 100 grader Celsius och den optimala arbetstemperaturen brukar vara mellan 30 och 60 grader. En bärbar dator är oftast något varmare än en stationär. Det är när processorn blir för varm som problem kan uppstå och den till och med kan förstöras.

Läs mer

Hur kan man se temperaturen i datorn?

För att se temperaturen på din dator, använder du först och främst operativsystemets inbyggda verktyg. Om du använder Windows finns det en temperaturgivare i kontrollpanelen, under "Enheter och hårdvara". Detta visar dock bara temperaturen på CPU:n. Om du vill ha mer information om temperaturen på andra komponenter i datorn, som exempelvis grafikkort och moderkort, måste du installera ytterligare programvara.
Ofta finns det program som redan är förinstallerade på moderkortet, och som därför visas i kontrollpanelen. Ett exempel på detta är ASUS AI Suite III. Andra exempel på programvara för att se temperaturen på datorn är SpeedFan, HWiNFO och Open Hardware Monitor. Därefter, hur varmt är ett grafikkort?

Det beror på vilken typ av grafikkort det är. De flesta moderkort har en integrerad grafikkrets som är anpassad för användning i allmänna datorer. Dessa kretsar är vanligtvis mycket mindre kraftfulla och kräver mindre ström, så de blir inte så varma. De mer kraftfulla grafikkorten som används för gaming eller andra krävande användningsområden har en dedikerad grafikkrets. Dessa kretsar är mycket kraftfullare och kräver mer ström, så de blir också varmare. De flesta dedikerade grafikkort har en kylare inbyggd för att hålla kretsen så cool som möjligt.

By Frank Kirchmann

Hur böjer man text i PowerPoint? :: Vad kallas orientalisk matta?
Användbara länkar