Hem > H > Hur Ska Ett Bra Cv Se Ut?

Hur ska ett bra CV se ut?

Rubriker som är bra att använda:

  • Personuppgifter (Ha helst med foto också.)
  • Målsättning.
  • Personlig profil: Intressen, familj, fritid, personliga egenskaper.
  • Arbetslivserfarenhet.
  • Utbildningar.
  • Kurser.
  • Språkkunskaper.
  • Övrig information: Datakunskaper, utmärkelser, föreningsliv och ideellt arbete.

Läs mer

Hur långt kan ett personligt brev vara?

Ett personligt brev är en närmare presentation av dig själv som du skickar med ditt cv när du söker ett jobb. Se till så att cv och personligt brev kompletterar varandra, och att du inte upprepar dig. Max en A4-sida är ett bra riktmärke för längden på ditt personliga brev. Vad är en intresseväckande inledning? Du ska få arbetsgivaren uppmärksam, intresserad och nyfiken på att vilja veta mer. Alla vet att i mängden med ansökningar så gäller det att sticka ut och fånga intresse. En inledning som är ovanlig, spännande eller uppseendeväckande gör alltid intryck och lockar till fortsatt läsning.

Hur man skriver en intresseväckande inledning?

– Det viktigaste att tänka på för att få till en intresseväckande inledning är att du tar upp något som intresserar arbetsgivaren eller företagets behov och intressen, säger Birgitta Möller. I det första inledande stycket av ditt personliga brev gäller det att fånga läsarens uppmärksamhet på en gång. Hur man skriver ett brev? Tänk på det här när du skriver brev:

  1. Skriv datum på brevet (högst upp till höger).
  2. Börja brevet med ett hälsningsord som passar.
  3. Skriv med ett språk som passar den som ska få brevet.
  4. Tänk på vad vet mottagaren (personen som ska få brevet) om dig?
  5. Avsluta brevet med ett hälsningsord.

Hur är en bra pitch?

En bra pitch är kort, effektiv, tydlig och relevant. Men innan du börjar pitcha, glöm inte att presentera dig. Människan är naturligt misstänksam mot främlingar som ringer och genom att börja med att tala om vem du är och vart du ringer ifrån för att avväpna situationen. Dessutom, kan du berätta lite om dig själv? Fastna inte i detaljer och privata angelägenheter, utan ge en tydlig överblicksbild över din yrkespersona. När arbetsgivaren ber dig att berätta om dig själv bör du prata i ungefär två–tre minuter. Du kan börja var som helst: med din utbildning, din första anställning eller dina personliga egenskaper.

Vad får dig att stå ut från mängden?

Berätta en kort historia som knyter samman dig och företaget. Om ett företag säljer en viss typ av produkt kan du berätta om din relation till produkten. Att få med en personlig känsla i en berättelse om din syn på företaget kommer garanterat få dig att stå ut ur mängden. Med detta i åtanke, hur skulle du beskriva dig själv och dina starkaste egenskaper?

Jag är en lojal, pålitlig och driven person. Jag arbetar hårt och strävar alltid efter att göra det bästa jag kan. Jag är en god problemlösare och trivs med att ha många bollar i luften. Jag är också en mycket god kommunikatör och har lätt för att samarbeta med andra.

Folk frågar också vilka tre ord beskriver dig?

Det finns tre ord som ofta beskriver mig, och de är lojal, trogen och pålitlig. Jag är en person som alltid står vid mina vänner och familj, och jag är någon man alltid kan lita på. Jag gör alltid det jag lovar, och jag är alltid ärlig mot andra.

By Rubi Kagan

Hur utvärderar du din arbetsinsats inom vården? :: Vilka skillnader finns det mellan nyhetsartiklar och notiser?
Användbara länkar