Hem > H > Hur Gör Man En Matris I Excel?

Hur gör man en matris i Excel?

Kopiera tabellen nedan och klistra in den i Excel i cell A1. Se till att markera cellerna E2:E11, ange formeln =C2:C11*D2:D11 och tryck sedan på Ctrl+Skift+Retur för att göra den till en matrisformel. Markera cellerna E2 till E11 i exempelarbetsboken. Dessa celler kommer att innehålla dina resultat.

Läs mer

Folk frågar också vad är en formativ bedömning?

Till skillnad från summativ bedömning, som ofta handlar om att summera resultat i slutet av en kurs eller period, är formativ bedömning till för elevers lärande. I enlighet med det formativa arbetssättet ska man bedöma elever för att främja deras lärande, menar Klapp. Hur bedömer jag elever? För att kunna göra en analys och en värdering måste du grunda det i någon typ av information. Denna information kan du exempelvis få genom att ställa en fråga i klassrummet, genom att se eleven skapa något, genom att se eleven interagera med andra, eller genom att rätta ett prov.

Vad är Urk?

Ordet urk är en synonym till usch och blä och kan beskrivas som "uttrycker starkt ogillande". Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av urk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket. Med hänsyn till detta, vad menas med vittrar? 3. vittra, dialektord, skogsrå, skogssnuva, Broman o. 1730, blott hos folkminnesforskare och dylikt samt i sagostil o. poesi, till vätte (med den dialekt biformen vitter), med från nom.

Vad menas med poäng?

Poäng kan avse: Poäng (ishockey) – totalt antal mål och assist i ishockey. Stilpoäng – beräknas i bedömningssporter. Akademiska poäng – högskolepoäng eller studiepoäng – ett sätt att ange högskolestudiers tidsomfattning. Med tanke på detta, vad finns det för olika organisationsformer? Organisationsform

  • Ideell förening.
  • Allmännyttigt ändamål.
  • Ekonomisk förening.
  • Enskild näringsverksamhet.
  • Aktiebolag, AB.
  • Handelsbolag.

Vad är en Divisionsorganisation?

I en divisionsorganisation skapas i princip helt egna affärsdivisioner som binds samman av en central administrativ struktur. Varje division består av en egen liten organisationsstruktur med sina egna beslutsprocesser och planerings- och kontrollsystem. Vad är den byråkratiska skolan?

Det finns ingen exakt definition av det som kallas för byråkratiska skolan, eftersom det är ett begrepp som används för att beskriva en rad olika teorier och idéer. Byråkratiska skolan kan sägas handla om hur byråkratier fungerar, och det finns olika teorier om byråkratier som har utvecklats inom denna skola. En av de mest kända teorierna om byråkrati är Max Webers teori från boken "Economy and Society" från 1922. I Webers teori beskrivs byråkratier som hierarkiska organisationer med strikta regler och rutiner, och där medarbetarna har olika Roller och ansvarsområden. En annan känd teori om byråkrati är "The Theory of Bureaucratic Caring" av Anne Marie Rafferty, som beskriver byråkratier som omsorgsorganisationer. Raffertys teori menar att byråkrater bör se sina medarbetare och klienter som individer och behandla dem därefter.

Varför gör man Bedömningsstöd?

En grundläggande anledning till varför man skapar Bedömningsstöd är för att det underlättar och förbättrar kommunikationen mellan olika parter i en bedömningssituation. Bedömningsstöd innehåller ofta ett gemensamt språk och terminologi för bedömningar, en förteckning över de viktigaste bedömningskriterierna, och ibland även exempel på hur dessa kriterier kan tillämpas. Detta gör det lättare för olika parter att diskutera och jämföra olika bedömningar, och det underlättar också för bedömare att förklara och motivera sina bedömningar.

By Fionna

Hur länge kan man ha en Mac? :: Vad används en matris till?
Användbara länkar