Hem > H > Hur Får Man Ett Dokument Uppläst?

Hur får man ett dokument uppläst?

När du befinner dig inne i önskat dokument ställer du markören framför önskat ord. ClaroRead börjar läsa från textmarkörens position. Klicka på den gröna Spela-knappen på verktygsraden eller använd F7 tangenten. Texten blir uppläst för dig och markeras vartefter den läses upp.

Läs mer

Därmed, hur fungerar skärmläsare?

Skärmläsaren är ett program för att läsa av skärmen som är inbyggd i Windows 11, så du behöver inte ladda ned eller installera något. I den här handboken beskrivs hur du använder Skärmläsaren i Windows så att du kan börja använda appar, surfa på webben och mycket mer. Hur stänger man av uppläsning på datorn? Avsluta Skärmläsaren

På ett tangentbord trycker du på Windows-tangenten +Retur.

Vad är ett hängande indrag?

Ett hängande indrag, som även kallas ett indrag av andra raden, inaktiverar den första raden i ett stycke genom att placera den i marginalen och sedan dra in varje efterföljande rad i stycket. Markera den text där du vill göra ett hängande indrag. På motsvarande sätt, kan man få en pdf uppläst? Välj Visa > Uppläsning > Aktivera uppläsning. Välj Visa > Uppläsning > Inaktivera uppläsning.

Vad betyder uppläst text?

Uppläst text innebär att filmens svenska text blir uppläst via ett särskilt ljudspår. Ljudspåren går att nå via kostnadsfria appar på din smarta mobiltelefon eller surfplatta. Följaktligen, vilken knapp är skärmläsaren? Tryck Windows -tangenten + Ctrl + N för att öppna inställningarna för Skärmläsaren.

Hur fungerar talsyntes?

En talsyntes är ett program eller en app som kan läsa upp texter på en skärm - på datorn, i mobilen eller på en lärplatta. Rösterna som läser upp texten är syntetiska, och i de allra flesta talsynteser kan man själv välja läshastighet och olika röster. Med tanke på detta, hur stänger man av skärmläsare?

På denna enhet finns det två olika sätt att stänga av skärmläsaren. Det ena är att gå in i inställningarna för skärmläsaren och slå av den därifrån. Det andra sättet är att trycka på Fn + F11-knapparna samtidigt, för att snabbt slå av och på skärmläsaren.

Med hänsyn till detta, hur stänger jag av talande tangentbord?

För att stänga av talande tangentbord, gå till Inställningar -> Allmänt -> Tillgänglighet -> Tangentbord -> Slå av Knappljud.

By Sims

Vad är Ordinalitet? :: Hur fungerar ett chip?
Användbara länkar