Hem > H > Hur Mycket Påverkar Routern Hastigheten?

Hur mycket påverkar routern hastigheten?

Ju längre bort du är från routern, desto sämre blir uppkopplingen. Det bästa är alltså om du kan vara i närheten av routern när du surfar. Det kan också vara något att tänka på när du placerar routern. Fundera på var du kommer använda internet mest och placera routern i närheten.

Läs mer

Folk frågar också hur snabbt är trådlöst nät?

Ursprungliga Wireless B hade stöd för överföringshastigheter på upp till 11 Mb/s. Det är betydligt långsammare än de 433 Mb/s som den senaste standarden (Wireless AC) erbjuder. Wireless N, som är den mest utbredda standarden idag, erbjuder hastigheter på upp till 150 Mb/s. Vad särskiljer frekvensbandet 5 GHz mot 2 4ghz? Den stora skillnaden mellan dem är den trådlösa hastigheten och den trådlösa räckvidden. I regel kan vi säga att 2,4 GHz har bättre räckvidd men att 5 GHz ger högre hastigheter. 2,4 GHz är ett frekvensband som är mycket trafikerat.

Med tanke på detta, hur ändrar man nätverksband?

Välja olika nätverksnamn (SSID)

Om routern skickar data på både ett 2,4 GHz- och ett 5 GHz-nätverksband bör du använda olika nätverksnamn (även kallade SSID). På så sätt vet du vilket nätverk du är ansluten till. Du kan göra ändringen med hjälp av programvaran för åtkomstpunkten.
Vilken bandbredd är bäst? Om du anser att en högre räckvidd är mer viktigare än maximal överföringshastighet då är 2,4 GHz det du ska välja. Om du för närvarande har ett stort antal enheter som använder sig av 2,4 GHz och om dessa upplever problem med interferensen eller misslyckade anslutningar så är nog 5 GHz som du ska välja.

Hur får man bra WiFi i hela huset?

Det lättaste sättet att få wifi-täckning i hela huset är att anamma samma princip som används i professionella sammanhang. Det gör du genom att byta ut husets enda router mot ett så kallat mesh-system. Ett mesh-system består vanligtvis av två eller tre puckliknande nätverksprodukter som kallas mesh-noder. Därmed, vad kan störa ett trådlöst nätverk? Exempel på prylar som kan störa är värmepumpar, mikrovågsugnar, trådlösa barnvakter och högtalare. Vissa externa elektroniska källor, till exempel kraftledningar, elektriska järnvägsspår och elverk kan också bromsa ditt wifi.

När är det dags att byta router?

de flesta routrar varar i ca 2 år och sedan tappar de av (bli t ex slöa) för att till sist klappa ihop totalt. Rådet var att när två-års gränsen närmar sig köp en ny router. Var placerar man WiFi förstärkare?

Innan du installerar din WiFi-förstärkare, bör du först göra en grundlig undersökning av ditt hem eller kontorsnätverk för att avgöra var du ska placera din förstärkare. Detta innebär att du kartlägger signalstyrkan och signalbruset i olika delar av byggnaden eller fastigheten. Detta kan enkelt göras med en WiFi-analyzer-app för smartphones.
När du har kartlagt signalstyrkan och signalbruset, är det dags att placera din WiFi-förstärkare. En WiFi-förstärkare bör placeras så att den har en klar och fri sikt till WiFi-routern. Förstärkaren bör också placeras så att den inte blockeras av några hinder, såsom väggar eller möbler.

Och därefter, vad är skillnaden på en extender och en repeater?

En repeater tar emot ett signal och förstärker det sedan vidare. En extender tar emot ett signal och omvandlar det sedan till en ny signal med högre frekvens och skickar den sedan vidare.

By Beauregard

Hur mycket ström drar en bärbar dator? :: Vad påverkar Internethastighet?
Användbara länkar