Hem > H > Hur Vet Man Om Det Är Fel På Routern?

Hur vet man om det är fel på routern?

För att ta reda på om det är routern eller din uppkoppling som krånglar kan du välja att tillfälligt skippa routern. Om du flyttar nätverkssladden från din router till din dator betyder det att du kopplar upp dig trådbundet. Om det funkar kan du dra slutsatsen att det är routern som krånglar.

Läs mer

Kan inte komma ut på nätet?

Är internetanslutningen kopplad till ett modem eller en router kan felet på bredbandet bero på att modemet behöver startas om eller lagas om det är trasigt. Prova att starta om modemet först genom att trycka på strömknappen eller resetknappen. Om internet fortfarande inte fungerar kan modemet behöva bytas ut. Vad ska man göra om wifi inte funkar? Något som du kan göra på följande sätt:

  1. Stäng av routern. Om du inte hittar ditt nätverk i listan, kan du med fördel stänga av routern.
  2. Kontrollera signalstyrkan.
  3. Se till att du valt rätt nätverk.
  4. Använd datorn inbyggda felsökare.
  5. Testa ansluta med en annan enhet.

Vilka lampor ska lysa på routern?

Grönt ljus, blinkar – data skickas eller tas emot. Grönt ljus, fast – du är ansluten till internet. Rött ljus – när routern startar upp är lampan röd ca 1-2 minuter. Fortsätter lampan att lysa rött, starta om routern eller gör en fabriksåterställning. Vad är osäkert nätverk? De flesta offentliga Wi-Fi-nätverk använder normalt öppen WEP-autentisering, som är osäkert. Den här typen av kryptering har många säkerhetsbrister som kan orsaka att personlig information, till exempel nätverkstrafik, visas. Hemmanätverket kan också flaggas som osäkert om WEP anges som krypteringstyp.

Är min router för gammal?

Även en två-tre år gammal router är inte nödvändigtvis utformad för att ge trådlös nätverksåtkomst till många enheter samtidigt – och kan således vara dåligt anpassad för den typen av användning. Därmed, kan inte öppna vissa sidor på internet? Vissa nätverksinställningar, till exempel de som är relaterade till användandet av en proxyserver eller en anpassad DNS-server, kan påverka åtkomsten till innehåll på internet. Även om du inte har ändrat dina nätverksinställningar så kanske du har installerat mjukvara som har ändrat dessa inställningar åt dig.

På motsvarande sätt, varför blir jag utkastad från wifi?

Stänger av och sätter på wifi på enheterna. Är för långt ifrån routern. Laddar upp något i större mängd. Alla enheter som nu gjort något utav det åvanför fungerar inte det trådlösa nätverket på tills man startar om själva routern. Varför kastas jag ut från wifi?

Det finns flera möjliga orsaker till varför du kan bli avstängd från din wifi-anslutning. En möjlighet är att routern är inställd på ett maximalt antal enheter som kan vara anslutna samtidigt och att du har nått den gränsen. En annan möjlighet är att det finns störningar från andra elektroniska enheter i ditt hem, vilket gör att din signal sjunker. Slutligen är det också möjligt att din wifi-anslutning helt enkelt inte är tillräckligt stark för att stödja flera enheter som strömmar innehåll samtidigt.

Och därefter, varför fungerar inte wifi på mobilen?

Det finns några anledningar till att wifi inte fungerar på din telefon. Den första orsaken kan vara att wifi-signalen är för svag för att nå telefonen. Om signalen är för svag kan du behöva flytta dig närmare routern eller försöka starta om routern. Den andra orsaken kan vara att wifi-nätverket inte är kompatibelt med din telefon. För att åtgärda detta måste du ansluta till ett annat wifi-nätverk. Den tredje orsaken kan vara att telefonens wifi-inställningar inte är korrekt konfigurerade. För att åtgärda detta måste du gå in i telefonens inställningar och se till att wifi är påslaget och att telefonen är ansluten till rätt wifi-nätverk.

By Olson Kufner

Är knäckebrödet? :: Vad är det för skillnad på SMS och mms?
Användbara länkar