Hem > N > När Är Det Dags Att Byta Ut Routern?

När är det dags att byta ut routern?

de flesta routrar varar i ca 2 år och sedan tappar de av (bli t ex slöa) för att till sist klappa ihop totalt. Rådet var att när två-års gränsen närmar sig köp en ny router.

Läs mer

Hur ofta ska man byta ut router?

- Det har varit en enorm utveckling de senaste åren. Har du inte bytt router på två-tre år, har du garanterat N-standard. Folk frågar också hur vet man om det är fel på routern? För att ta reda på om det är routern eller din uppkoppling som krånglar kan du välja att tillfälligt skippa routern. Om du flyttar nätverkssladden från din router till din dator betyder det att du kopplar upp dig trådbundet. Om det funkar kan du dra slutsatsen att det är routern som krånglar.

När ska man köpa ny router?

– Om ditt bredband bara är måttligt snabbt, till exempel 10–20 Mbit/s (megabit per sekund), och du inte har möjlighet eller behov av snabbare internetuppkoppling, så klarar du dig bra med en enklare router. Men du bör också tänka på hur stor räckvidd routern behöver ha. Måste man ha en router om man har fiber? Om du vill surfa trådlöst via fiber så behöver du exempelvis en särkild router för fiber. Om du däremot har bredband via kabel-tv-uttaget behöver du en WiFi-router särkilt anpassad för koaxialnätet.

Hur mycket påverkar routern hastigheten?

Ju längre bort du är från routern, desto sämre blir uppkopplingen. Det bästa är alltså om du kan vara i närheten av routern när du surfar. Det kan också vara något att tänka på när du placerar routern. Fundera på var du kommer använda internet mest och placera routern i närheten. Kan en router gå sönder? Saker som rör modem / router

Om du använder någon form av modem eller router kan felet bero på att modemet är sönder eller behöver omstartas. Pröva först med en omstart, vilket du normalt kan göra genom att antingen hålla inne reset-knappen till omstart sker eller trycka på on/off-knappen.

Folk frågar också varför måste jag starta om routern hela tiden?

Välj rätt tid på dygnet

Tänk också på att starta om din router när många människor är uppkopplade. Om du gör det mitt på dagen en vardag, eller sent på natten innan du går och lägger dig, kommer förmodligen få av dina grannar att vara uppkopplade.
Och en annan fråga, Är telia router måste man ha?

Det är inte nödvändigt att ha en telia-router, men det underlättar ofta installationen och kan ge bättre täckning i hemmet. Om du inte har en telia-router kan du använda en annan router, men det finns ingen garanti för att den kommer att fungera på telia's nät.

Följaktligen, hur högt ska routern sitta?

Det beror på hur hög väggarna är och hur mycket plats det finns mellan väggarna och möbeln. Om du har mycket plats mellan väggarna och möbeln, kan du sätta upp routern så högt som du vill. Om det är trångt, bör du sätta upp routern så högt som möjligt för att få bästa mottagning.

By Martine Kiesel

Hur länge håller en gaming dator? :: Hur länge håller en SSD disk?
Användbara länkar