Hem > V > Varför Går Det Inte Att Logga In På Routern?

Varför går det inte att logga in på routern?

Det kan bero på några olika saker: - Kontrollera att kablarna är korrekt kopplade, och sitter i ordentligt. - Din internetleverantör har en funktion som kallas MAC låsning, det innebär att det kan ta en stund oftast 30-60min innan din router får tillstånd att kommunicera på din leverantörs nät.

Läs mer

Med tanke på detta, hur ansluter jag till min router?

- Högerklicka på din trådlösa anslutning och välj Visa tillgängliga trådlösa nätverk. - Leta reda på namnet på ditt trådlösa nätverk och dubbelklicka på det. - Om du har valt ett lösenord för din router så kommer Windows i det här läget att fråga efter en nyckel. Ange det lösenord du valt och klicka på anslut. Följaktligen, hur loggar man in på routerns gränssnitt? Hur kommer jag åt routerns webgränssnitt?

  1. - Öppna en webläsare (t.ex Internet Explorer)
  2. - Skriv 192.168.0.1 i adressfältet, tryck sedan på <enter>
  3. - Routern ber nu om ett användarnamn och ett lösenord.

Hur loggar jag in på min router ComHem?

Om ni har ComHem och har deras "WiFi Hub C2" router så kan ni göra såhär:

  1. Öppna er webbläsare och gå till http://192.168.0.1.
  2. Logga in med:
  3. Scrolla ner så ser ni era WiFi-anslutningar.
  4. Nu får ni upp konfigurationen för ert WiFi.
Därmed, vad är ssid för något? Nätverksnamn (SSID)

Wifi-nätverksnamnet, eller SSID (service set identifier), är det namn som ditt nätverk använder för att visa sin närvaro för andra enheter. Det är också namnet som användare i närheten ser på sin enhets lista över tillgängliga nätverk.

Man kan också fråga får ingen kontakt med min router?

Leta reda på aktuell anslutning och kolla raden Default Gateway. Där står IP-adressen till routern. Kontrollera också datorns nätverksinställningar. Använd helst DHCP för att erhålla en IP-adress, så att du är säker på att datorn använder samma adressområde som routern. Med detta i åtanke, hur återställer man en router? Dra ur strömmen på enheten. Tryck in resetknappen på enhetens baksida, Stoppa tillbaka strömsladden medan du samtidigt forsätter att hålla in resetknappen, fortsätt att hålla resetknappen intryckt i ytterligare 10 sekunder. Släpp sedan upp resetknappen.

Och därefter, varför kan jag inte logga in på telia router?

Om du inte lyckas logga in på din Telia-router, glömt bort lösenordet, eller om ip-adressen inte fungerar, då kan du vara tvungen att göra en fabriksåterställning för att se om det löser problemet. På baksidan av (de flesta) Telia routrar hittar du återställningsknappen. Kan man koppla in en router till en router?

Ja, det är möjligt att ansluta en router till en router. Detta görs vanligen när man vill skapa ett nätverk av flera routrar, så kallat mesh-nätverk. I ett mesh-nätverk används flera routrar för att täcka ett större område med trådlöst nätverk, och det är vanligtvis enklare att konfigurera ett mesh-nätverk än ett nätverk med flera accesspunkter.

Med tanke på detta, kan man använda en annan router som repeater?

Ja, det går att använda en annan router som en repeater. Det finns flera sätt att göra detta, beroende på vilken router man har. En vanlig metod är att koppla ihop de två routerna med en Ethernetkabel, och ställa in den andra routerna att fungera som en repeater.

By Kaycee Bomia

Hur gör man ett nytt Windows konto? :: Vad är det för fel om datorn inte startar?
Användbara länkar