Hem > V > Vad Är Det För Skillnad På Sms Och Mms?

Vad är det för skillnad på SMS och mms?

Mms (eller MMS, efter engelskans Multimedia Messaging Service), är en vidareutveckling av sms. Skillnaden är att med mms kan man inte bara skicka textmeddelanden utan även multimediemeddelanden mellan mobiltelefoner.

Läs mer

Dessutom, hur många tecken i ett mms?

MMS låter dig skapa meddelanden över gränsen på 160 tecken som ges för SMS. Dessutom stöder den bilder, videor och ljud. Följaktligen, hur många tecken kan man skriva i ett sms? Ett sms får innehålla 160 tecken, sedan om mjukvaran tillåter, göra det till två sms mm.

Varför skickar min iPhone flera SMS?

Felet kan ligga i mobilens mjukvara nämligen, specifikt i kommunikationen för att skicka SMS där din mobil kommunicerar till SMS centralen om att leverera ett meddelande flera gånger. Vad är mms meddelande? MMS, Multimedia Messaging Service, betyder att man skickar multimedia meddelanden från en mobil till en annan mobil. Det kan vara bilder, filmer eller ljudklipp.

På motsvarande sätt, måste man ha mobildata på för att ta emot mms?

Huvudregeln är enkel: mms kräver tillgång till mobildata. Mobildata måste alltså vara påslaget i telefonens inställningar. Om du har någon surf kvar ska dock inte spela någon roll. På motsvarande sätt, varför blått eller grönt sms? De blå meddelandena skickas via iMessage medan de gröna skickas som vanliga SMS. Ett SMS skickas istället via din operatörs vanliga tjänst för meddelanden.

Man kan också fråga finns det en gräns på hur långt ett sms kan vara?

Ett textmeddelande via sms kan av tekniska skäl i mobiltelefonsystemen bestå av högst 160 tecken, men telefonerna delar upp längre texter i flera sms, vilka mottagande telefoner av nyare modell, såsom smarttelefoner sedan kan sammanfoga till en helhet igen. Med tanke på detta, kan någon annan se mina sms?

Nej, endast den person som du utbyter textmeddelanden med kan se dem. De är inte synliga för någon annan, såvida inte personen i fråga har tillgång till din telefon eller enhet.

Man kan också fråga hur skriver man sms i löpande text?

Om du vill skriva ett textmeddelande i löpande text måste du använda ett textredigeringsprogram som Microsoft Word eller Google Docs. I programmet måste du skapa ett nytt dokument och skriva ditt meddelande. När du har skrivit klart ditt meddelande kan du spara dokumentet och sedan skicka det till din telefon som ett textmeddelande.

By Anni Kezele

Hur vet man om det är fel på routern? :: Vad betyder verifiera ditt konto?
Användbara länkar