Hem > V > Vad Gör En Elkraftsingenjör På Jobbet?

Vad gör en Elkraftsingenjör på jobbet?

Som elkraftingenjör kan du arbeta med projektering av nya elproduktions- och distributionsanläggningar. Det kan vara allt från vatten- och vindkraftverk till småskaliga produktionsanläggningar eller anläggningar och nät i hela distributionskedjan av energin.

Läs mer

Man kan också fråga vad är mekatronikingenjör?

Mekatronik är kombinationen av elektronik, mekanik och smart styrning. Med kunskap inom hela det här området blir du som mekatronikingenjör ofta spindeln i nätet i samarbete med specialister inom mekanik, elektronik och programmering i utvecklingen av bättre och smartare tekniska lösningar. Var är du på Inkomstskalan? För varje årskull har vi delat in personerna i 100 grupper - och därefter sorterat dem efter inkomst - från låg till hög. Dessutom har vi gjort motsvarande grupper för kön och ålder, så att man exempelvis kan se fördelningen endast för kvinnor eller enbart för kvinnor som är 31 år gamla.

Med tanke på detta, vad ska man tjäna som 30 åring?

MänKvinnor
Medianlön33 00030 500
Månadslön37 20033 500
10:e percentilen24 00023 100
25:e percentilen27 80026 200
Folk frågar också hur många klarar civilingenjör på 5 år? Även bland civilingenjörerna har andelen som tar examen minskat de senaste tio åren. Där handlar det om en minskning från 25 till 22 procent som går igenom på fem år, alltså litet drygt nominell tid.

Vad gör man som elingenjör?

Som Elingenjör konstruktion är det du som gör ritningarna för all elektronik som ska dras och monteras i en byggnad – som belysning, datanät och elinstallationer. Det kan gälla bostadshus, kontor, industrimiljöer eller andra ny-, till- och ombyggnationer som behöver avancerad teknik. Vad behöver man för elingenjör? För att bli en auktoriserad besiktningsingenjör krävs minst 5 års mångsidig praktisk erfarenhet som elektriker kompletterat med elingenjörsutbildning. Utbildningen "Elingenjör – Elkonstruktör, 400 YH-poäng" som Yrkeshögskolan Syd erbjuder kompletterar gymnasiets elprogram med det innehåll som Elektriska Nämnden kräver.

Med hänsyn till detta, vad är lönen för en sjuksköterska?

Den genomsnittliga månadslönen för grundutbildade sjuksköterskor i Sverige var 38 700 kronor år 2020. Här kan du se hur lönen påverkas av ålder, utbildningsnivå, sektor och region. Alla löner är omräknade till heltidstjänster. Statistiken här gäller grundutbildade sjuksköterskor. Följaktligen, vad är en rimlig löneökning per år?

En rimlig ökning av lönen per år är cirka 3-5%. Detta är en generell indikation och kan variera beroende på många faktorer, som t.ex. arbetsmarknadsläget, företagets ekonomiska situation och konkurrens.

Hur mycket tjänar man som rymdingenjör?

En aerospace engineer tjänar mellan 35 000 och 85 000 kronor per år. Detta beror på engineerens kvalifikationer och erfarenhet.

By Richmond

Vad tjänar en Mäklarfotograf? :: Vad är en bra lön i Sverige?
Användbara länkar