Hem : Programvaruvillkor : BASIC Definition

GRUNDLÄGGANDE

Står för "Beginners All-purpose Symbolic Instruction Code." BASIC är ett datorprogrammeringsspråk som utvecklades i mitten av 1960-talet för att ge studenter ett sätt att skriva enkla datorprogram. Sedan dess har språket utvecklats till ett mer robust och kraftfullt språk och kan användas för att skapa avancerade program för dagens datorsystem.

BASIC använde ursprungligen siffror i början av varje instruktion (eller rad) för att berätta för datorn vilken ordning som ska behandlas. Linjer kommer att numreras som 10, 20, 30, etc., vilket gör att ytterligare instruktioner kan placeras mellan kommandon senare om det behövs. "GOTO" -uttalanden gjorde det möjligt för program att återgå till tidigare instruktioner under körning. Till exempel kan rad 230 i ett BASIC-program ha en "if" -sats som talar om för datorn att hoppa tillbaka till rad 50 om en variabel är mindre än 10. Denna instruktion kan se ut så här:

230 IF (N <10) DAN GOTO 50

Mer moderna BASIC-implementeringar använder "while loop", som utför en serie instruktioner så länge som ett visst fall är sant. Nyare BASIC-utvecklingsprogramvara stöder också fler datatyper, såsom heltal, strängar och matriser, för lagring av variabler och annan data. Medan de första BASIC-utvecklingsmiljöerna var strikt textbaserade, tillåter dagens BASIC-programmeringsprogramvara utvecklare att designa mycket av sina program visuellt med hjälp av en grafiskt användargränssnitt. Några av de mer populära BASIC-utvecklingsprogrammen som används idag inkluderar REALbasic och Microsoft Visual Basic.

https://TechLib.com/definition/basic

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av BASIC. Det förklarar i dataterminologi vad BASIC betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna grundläggande definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.