Hem : Handla om

Om TechLib

TechLib är en gratis online ordbok för dator- och Internettermer. Den ursprungliga TechLib-webbplatsen lanserades 2005 och den har ökat sedan dess. TechLib-definitioner är tillgängliga via webben och från mobilappar för iOS och android.

Målet med TechLib är enkelt - vi vill göra tekniska termer lätta att förstå. Istället för att använda högnivåterminologi skrivs TechLib-definitioner på ett enkelt vardagsspråk. Vi tror också att definitioner av datortermer är användbara, men enkla förklaringar av termer med exempel är ännu bättre. Därför innehåller de flesta definitioner på TechLib.com exempel på verkliga exempel på hur termen används.

Teknikfaktor

Vissa termer i TechLib Computer Dictionary används ofta och kräver lite teknisk kunskap för att förstå. Andra är mindre vanliga och kan ha definitioner som innehåller mer avancerad terminologi. Av denna anledning innehåller varje definition en "Teknikfaktor"betyg från 1 till 10. Termer med lågteknologiska faktorer är grundläggande termer som är välkända, medan termer med högteknologiska faktorer är mer avancerade och används inte så ofta.

Hjälp

Om du har frågor om hur du använder TechLibs webbplats eller mobilappar, besök Hjälpcenter där du kan hitta svar på vanliga frågor. Om du har andra frågor eller vill föreslå en term, vänligen kontakta oss.