Hem : Tekniska termer : GIS-definition

GIS

Står för "Geographic Information Systems." GIS-verktyg används för att samla in och analysera data om jordens yta. Uppgifterna kan användas för att skapa diagram, kartor och 3D-modeller av jordytan. Detta inkluderar kullar, berg, träd, byggnader, gator, floder och i stort sett allt annat. Låter kul, men hur används det? Tja, organisationer som polis och brandkår kan använda informationen för att utveckla nödvägar. Regeringen kan använda uppgifterna för att mäta tillväxt och expansion av städer eller utarmning av skogar. Det viktigaste är dock att GIS kan hjälpa till med specialeffekter genom att simulera landskap och terräng i actionfilmer.

GIS-filer som skapats med ArcGIS-programvara använder .e00 filtillägg.

https://TechLib.com/definition/gis

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av GIS. Det förklarar i dataterminologi vad GIS betyder och är en av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna GIS-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.