Hem : Programvaruvillkor : Ruby Definition

Rubin

I den fysiska världen hänvisar "rubin" till en röd ädelsten, men i datorvärlden är rubin ett objektorienterat programmeringsspråk. Om en speciell kvinna i ditt liv ber om en rubin för hennes födelsedag, skulle jag rekommendera att du väljer ädelstenen till gåvan.

Programmeringsspråket Ruby skapades av Yukihiro Matsumoto och är uppkallat efter födelsestenen hos en av hans kollegor. Intressant är att pärlan (som på Perl-språket) är juni-ädelstenen, medan rubin är juli-ädelstenen. Detta ger det subtila förslaget att Ruby är ett steg framåt från Perl.

Precis som Perl ligger Rubys styrka i dess enkelhet. Syntaxen är väldigt grundläggande och den är helt objektorienterad. Detta innebär att varje typ av data som hanteras av språket behandlas som ett objekt, även datatyper så enkla som heltal. Källkoden kan tolkas av den officiella Ruby-tolken eller av JRuby, en Java-baserad tolk.

Ruby är ett öppen källkodsspråk, som PHP, vilket innebär att det är gratis att ladda ner och använda. Den kan sammanställas och köras på nästan vilket operativsystem som helst, inklusive Unix, Windows och Mac OS X. För mer information om Ruby och för att ladda ner Ruby-programvaran, besök Ruby hemsida.

https://TechLib.com/definition/ruby

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Ruby. Det förklarar i dataterminologi vad Ruby betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Ruby-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.