Hem : Tekniska termer : Boot Definition

boot

När du startar en fotboll sparkar du den riktigt långt. När du startar en dator slår du bara på den. Att sparka din dator riktigt långt rekommenderas inte, men du kan ibland bli frestad att göra det. Uttrycket "boot" kommer från ordet "bootstraps", som människor samtidigt använde för att få sina stövlar på. På samma sätt kommer "starta" en dator igång.

Enkelt uttryckt är att starta en dator att slå på den. När datorns ström är påslagen sker "startprocessen". Denna process innefattar att ladda startinstruktionerna från datorns ROM, följt av att ladda operativsystemet från den aktuella startdisken. Startdisken är vanligtvis en intern hårddisk, men kan också vara en extern enhet, en CD eller DVD-ROM eller till och med en diskett. När operativsystemets programvara har laddats är startprocessen klar och datorn är redo att användas.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Boot. Det förklarar i dataterminologi vad Boot betyder och är en av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Boot-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.