Hem : Programvaruvillkor : DBMS-definition

DBMS

Står för "Database Management System." Kort sagt är ett DBMS ett databasprogram. Tekniskt sett är det ett mjukvarusystem som använder en standardmetod för katalogisering, hämtning och körning av frågor på data. DBMS hanterar inkommande data, organiserar dem och tillhandahåller sätt att data kan modifieras eller extraheras av användare eller andra program.

Vissa DBMS-exempel inkluderar MySQL, PostgreSQL, Microsoft Access, SQL Server, FileMaker, Oracle, RDBMS, dBASE, Clipper och FoxPro. Eftersom det finns så många databashanteringssystem tillgängliga är det viktigt att det finns ett sätt för dem att kommunicera med varandra. Av den anledningen kommer de flesta databasprogramvara med en öppen databasanslutning (ODBC) -drivrutin som gör att databasen kan integreras med andra databaser. Till exempel översätts vanliga SQL-satser som SELECT och INSERT från ett programs egen syntax till en syntax som andra databaser kan förstå.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av DBMS. Det förklarar i dataterminologi vad DBMS betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna DBMS-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.