Hem : Tekniska termer : Hacker-definition

hacker

Medan denna term ursprungligen hänvisade till en smart eller expertprogrammerare, används den oftare för att hänvisa till någon som kan få obehörig åtkomst till andra datorer. En hackare kan "hacka" sig genom säkerhetsnivåerna i ett datorsystem eller nätverk. Detta kan vara så enkelt som att räkna ut någon annans lösenord eller så komplicerat som att skriva ett anpassat program för att bryta en annan dators säkerhetsprogramvara. Hackare är anledningen till att mjukvarutillverkare släpper periodiska "säkerhetsuppdateringar" till sina program. Det är osannolikt att den genomsnittliga personen kommer att "hackas", men vissa stora företag och organisationer får flera hackningsförsök om dagen.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Hacker. Det förklarar i dataterminologi vad Hacker betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Hacker-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.