Hem : Programvaruvillkor : Ikon Definition

icon

Ända sedan Macintosh introducerades 1984 har ikoner varit det sätt vi ser på filer på datorer. En ikon på datorskärmen representerar ett objekt eller ett program på hårddisken. Till exempel är mapparna du ser på skrivbordet eller i öppna fönster ikoner. Filerna som du ser i dessa mappar är också ikoner. Papperskorgen på Macintosh och papperskorgen i Windows är båda ikoner också.

Ikoner är en visuell representation av något på din dator. Till exempel är ett blått "e" på din skärm troligtvis Internet-programmet. En ikon som ser ut som ett pappersark är förmodligen ett textdokument. Genom att klicka och dra ikoner kan du flytta de faktiska filerna de representerar till olika platser på datorns hårddisk. Genom att dubbelklicka på en applikationsikon kan du öppna programmet. Ikoner är en av de grundläggande funktionerna i det grafiska användargränssnittet (GUI). De gör datoranvändning mycket mer användarvänlig än att behöva ange textkommandon för att utföra någonting. Vissa Unix-nördar ber om att skilja sig, men jag pratar om vanliga människor här.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Icon. Det förklarar i dataterminologi vad Icon betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna ikondefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.