Hem : Tekniska termer : Ingångsdefinition

Ingång

Varje gång du matar in data i din dator kallas den för inmatning. Detta kan skrivas in i ett ordbehandlingsdokument, nyckelord som anges i sökmotorns sökruta eller data som matas in i kalkylark. Inmatning kan vara något så enkelt som att flytta musen eller klicka på musknappen eller så kan det vara så komplicerat som att skanna ett dokument eller ladda ner foton från en digitalkamera.

Enheter som tangentbord, mus, skanner och till och med en digitalkamera anses ingångsenheter. Detta beror på att de tillåter användaren att mata in data i datorn (ja, ordet "input" kan också användas som verb). Medan input i allmänhet kommer från människor kan datorer också ta emot input från andra källor. Dessa inkluderar ljud- och videoenheter som spelar in filmer och ljud, mediaskivor som installerar programvara och till och med Internet som används för att ladda ner filer och ta emot data som e-post eller snabbmeddelanden.

Motsatsen till ingången är produktion, vilket är vad datorn producerar baserat på användarinmatning. Ingångs- och utmatningsenheter kallas gemensamt I / O enheter.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Input. Det förklarar i dataterminologi vad Input betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna ingångsdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.